стрічка

У Польщі українські заробітчани здобули кубок мініфутбольного турніру

11 Липня 2022, 09:00
Вадим Касянчик із кубком переможців турніру 1064
Вадим Касянчик із кубком переможців турніру

У Польщі 10 липня відбувся лісоспортивний турнір на кубок війта гміни Яновець-Косьцельни. Серед 12 команд-учасниць, що подали заявку на участь у ньому, була одна українська, яку сформували хлопці-заробітчани з України. Наші аматори футболу й здобули кубок цих змагань, – повідомляє журналістка Район.Вараш.

Серед гравців української команди – житель Вараського району, уродженець села Млинок Зарічненської громади Вадим Касянчик.

Хлопець розповідає, що на роботу до Польщі поїхав разом із дружиною ще до того, як в Україні почалась широкомасштабна війна.

Він не займається футболом професійно, але завжди любив поганяти у м'яча. Удома при нагоді він теж регулярно грає за місцеву сільську команду. Тож відшукав таких же футбольних фанів і в Польщі. Там вони у вільний від роботи час збираються, щоб розім'ятись. А якось, побачивши оголошення про турнір, що проходить неподалік, вирішили податись туди на участь.

Читайте такожДопомогти дітям України: як двоє польських бізнесменів влаштували собі іспит на людяність

Серед 12 команд вони були єдиною іноземною. Успішно зігравши шість ігор та обігравши усіх суперників-поляків, саме наші хлопці й здобули кубок турніру.

Додамо, що у фіналі два голи для своєї команди приніс саме Вадим.

«У Польщі є всі умови для того, щоб розвиватись у футболі, але бракує охочих. На відміну від України», – ділиться власними спостереженнями Вадим.

Хлопець додає, що більшість із їхньої аматорської команди – вихідці з тих регіонів України, де нині ведуться запеклі бої. Відтак вони поставили собі за мету знайти спонсорів і провести у Польщі благодійний турнір на підтримку Збройних сил України, адже, попри те, що самі вони нині перебувають у безпеці, їм хочеться, аби війна в Україні завершилась якомога скоріше.

Читайте такожПонад 50 тисяч гривень упродовж дня зібрали на потреби військовим у громаді на Зарічненщині

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024