стрічка

Гастроспадщина: як у Більській Волі готують пироги з бобом та чорницею

26 Квітня 2024, 10:52
Пироги з бобом і чорницями 534
Пироги з бобом і чорницями

Кожен регіон має страви, рецепти яких передаються з покоління у покоління, а відтак стають гастрономічною спадщиною.

Нині на Рівненщині триває формування гастрономічної карти регіону, тож Район.Вараш вирішив долучитись до популяризації смачного надбання нашого краю.

Представляємо вашій увазі рецепт пирогів із бобом та чорницею, яким люб'язно поділилась жителька села Більська Воля Вараської громади Марія Ковтунік.

Інгредієнти для тіста:

  • 1 літр теплої води
  • 100 грамів цукру
  • 100 грамів олії
  • 75 грамів дріжджів
  • 1 чайна ложка солі
  • 1,5 кілограма борошна

Для начинки:

  • відварити 300 грамів бобу
  • 20 грамів сушеної чорниці
  • 200 грамів цукру

Приготування:

  • Замісити тісто, яке не прилипатиме до рук, та залишити підходити на 30-40 хвилин
  • розтовкти і змішати інгредієнти для начинки, сформувати кульки
  • сформувати з тіста і начинки пиріжки, викласти на змащене олією деко, випікати до готовності
  • готові пироги змастити солодкою водою, подавати з узваром

Фото Юлії Ковальської

Коментар
08/12/2024 Неділя
08.12.2024
07.12.2024
06.12.2024