Гастроспадщина: як у Більській Волі готують пироги з бобом та чорницею
26 Квітня 2024, 10:52
534
Пироги з бобом і чорницями
Кожен регіон має страви, рецепти яких передаються з покоління у покоління, а відтак стають гастрономічною спадщиною.
Нині на Рівненщині триває формування гастрономічної карти регіону, тож Район.Вараш вирішив долучитись до популяризації смачного надбання нашого краю.
Представляємо вашій увазі рецепт пирогів із бобом та чорницею, яким люб'язно поділилась жителька села Більська Воля Вараської громади Марія Ковтунік.
Інгредієнти для тіста:
- 1 літр теплої води
- 100 грамів цукру
- 100 грамів олії
- 75 грамів дріжджів
- 1 чайна ложка солі
- 1,5 кілограма борошна
Для начинки:
- відварити 300 грамів бобу
- 20 грамів сушеної чорниці
- 200 грамів цукру
Приготування:
- Замісити тісто, яке не прилипатиме до рук, та залишити підходити на 30-40 хвилин
- розтовкти і змішати інгредієнти для начинки, сформувати кульки
- сформувати з тіста і начинки пиріжки, викласти на змащене олією деко, випікати до готовності
- готові пироги змастити солодкою водою, подавати з узваром
Фото Юлії Ковальської
08/12/2024
Неділя
08.12.2024
13:10
10:19
09:38
07.12.2024
18:54
14:08
08:56
06.12.2024
ГАЛЕРЕЯ
Афіша
Бізнес
Еко
Життя
Закордон
Історія
Культура
Медицина
Освіта
Спорт