стрічка

Анощенко рейдерськи захоплює кладовище в Старій Рафалівці (ВІДЕО)

08 Жовтня 2020, 14:28
6246

Навколо міського голови Вараша Сергія Анощенка розгорівся черговий скандал. Цього разу мова ведеться про кладовище.

Днями на місце поховання людей у Старій Рафалівці заїхала техніка із працівниками ЖК «Благоустрій» Вараської міськради. Працівники та техніка самовільно почала робирати тротуари, бруківку. Все для того, щоб звільнити місце, аби мати місце для поховання.

Відео з цього приводу вже активно кілька днів шириться соцмережами

Задля прояснення ситуації за коментарем ми звернулися до сільськогокого голови Срарофалаівської ради Ярослава Ємельянова.

В нас раніше були зустрічі і з громадою села і з керівництвом міста. Зокрема із Сергієм Анощенком та очільником КП «Благоустрій». Домовленостей про нормальне поховання людей з міста ми не досягли. Наші люди злякалися, що Анощенко хоче просто вкрасти землю в нашої громади.

Зараз же на нас почали чинити тиск. Просто заїхала техніка і почали хазяйнувати без нашої згоди. Розбирають елементи благоустрою кладовища. Звільняють місця. Питання в тому, що таким чином міська влада порушує всі можливі і неможливі санітарні норми. Нема достатньої відстані між могилами і тому подібне.

Мораль каже, що потрібно дозволити ховати людей. Втім, такий рейдерський підхід Анощенка лякає людей, - розповів Ярослав Ємельянов.

 

Із власних джерел нам вдалося з'ясувати, що ситуацію із кладовищем планували вирішувати силовим методом вже після виборів 25 жовтня. Ситуація ж зараз склалася так, що місць для поховання не вистачає вже зараз. Тому і влада вдалася до таких методів, що обурили цілу сільську раду.

Район. Вараш готовий надати міському голові Вараша Сергію Анощенку можливість для коментування даної ситуації.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024