стрічка

«З незалежністю не жартують» - з таким гаслом тисячі учасників акції у Києві відсвяткували головне свято країни

26 Серпня 2020, 11:41
1929

У День незалежності України майже півтисячі жителів Рівненщини долучилися до Маршу у Києві, щоб відсвяткувати найголовніше свято нашої країни та наголосити на тому, що з незалежністю жартувати не можна.

Десятки тисяч учасників російсько-української війни, волонтерів, активістів, просто небайдужих громадян, а також рідні тих, хто віддав своє життя за нашу країну у війні на Сході України, пройшлися Маршем Незалежності, а згодом зібралися на святкову акцію на Європейській площі. Разом з громадою був цього дня і п’ятий президент Петро Порошенко.

Марш Захисників України
Марш Захисників України

Зі сцени на Європейській площі лунали заклики зберегти Україну і шанувати її захисників. Петро Порошенко наголосив на тому, що  наступного року, в тридцятиріччя Незалежності, має відбутися справжній військовий парад. Адже це – символ для кожного українця.

Марш Захисників України
Марш Захисників України

Ще один бій некомпетентній владі та відвертим ворогам - реваншистам – країна має дати вже восени, зазначив Петро Порошенко. Саме тоді відбудуться місцеві вибори, а саме сильні регіони і є щепленням від повзучої русифікації, сепаратизму і остаточного знищення економіки, заявив лідер опозиції.

Дуже важливо усвідомити: щоб запобігти поступовому і часом малопомітному для широкого загалу сповзанню України назад у сферу російського впливу, потрібні єдність та координація зусиль державницьких політичних сил. Зазначив Петро Порошенко.

Коли справжні українці виборювали незалежність, представники чинної влади жартували на олігархічних корпоративах. Тому вони не усвідомлюють справжньої цінності Незалежності, яка потребує захисту і самопожертви, зазначив під час акції глава виборчого штабу партії «Європейська Солідарність» Олександр Турчинов.

Зараз необхідно мобілізувати всіх патріотів, всіх справжніх українців, громадські і політичні рухи, для яких Україна - понад усе.  Саме «Європейська Солідарність» однією з перших підтримала ініціативу провідних авторитетних громадських діячів, які звернулися до всіх політичних сил з проханням зупинити будь-які конфлікти і посилити ряди для протистояння зраді, агресивній політиці Росії. Саме тому ми підтримуємо Меморандум єдності українських сил і звертаємось до всіх, кому небайдужа Україна – єднаймось, тому що в єдності наша сила, єднаймося, тому що це є шлях до нашої перемоги». Зазначив глава виборчого штабу партії «Європейська Солідарність».

Читайте також: Поліцейських Рівненщини відзначили в зоні проведення ООС

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024