стрічка

Історію творять люди: обличчя Вараського району-2021

29 Грудня 2021, 13:55
Колаж 3432
Колаж

Упродовж 2021 року, згідно з аналітичними даними, Район.Вараш мав понад пів мільйона унікальних переглядів сторінок.

Ми вирішили проаналізувати, які публікації ви читали найбільше (окрім кримінальної хроніки. – ред.), і помітили цікаву закономірність – майже усі вони стосувались конкретних людей!

Хто ж ті постаті, чиї історії змушували вас знову і знову перечитувати наші тексти? Пропонуємо вашій увазі десятку найрейтинговіших позитивних публікацій за підсумками року, що минає.

Фермер-початківець

Ігор Коц
Ігор Коц

Історію Ігоря Коца із Балахович, який разом із родиною започаткував у селі сімейну молочну ферму, ви перечитували понад 10,5 тисячі разів. Зварювальник за фахом і господарник за покликанням розповів нам, чому для родинного бізнесу обрав саме таку справу та поділився тонкощами нелегкого бізнесу, зокрема повідав про труднощі, з якими йому довелося зіткнутися на шляху до своєї мрії.

Пригадати цю історію ви можете тут: Бізнес на чорно-рябих: як у Балаховичах сімейна молочна ферма розвивається

Відомий мандрівник

Дмитро Комаров
Дмитро Комаров

Понад 10,2 тисячі переглядів має публікація про відомого мандрівника і телеведучого Дмитра Комарова, який улітку завітав на Рівненщину, аби відзняти сюжет про нашу вузькоколійку для своєї чергової програми «Мандруй Україною». Зокрема у рамках свого туру він на дрезині приїхав у Млинок, аби там побачити дерев'яний міст, побудований на початку XX століття, що вважається найдовшим у Європі.

До слова, програма з цим сюжетом ще досі не вийшла на екран.

Пригадати цю історію ви можете тут: У Млинок — на дрезині: відомий телеведучий продовжує пізнавати Полісся

Творча вихователька дитсадка

Любов Блищик
Любов Блищик

Понад 9 тисяч переглядів зібрала наша публікація про варашанку, виховательку місцевого дитсадка Любов Блищик, у вмілих руках якої газетний папір перетворюється на красиві та практичні речі.

Жінка розповіла про особливості паперового лозоплетіння та свої творчі мрії. Нині її вже знать далеко за межами рідного міста.

Пригадати цю історію та полюбуватись витворами майстрині ви можете тут:  Майстриня із Вараша творить шедеври з газетного паперу

Керівник профтехучилища

Ростислав Петрик
Ростислав Петрик

Понад 7 тисяч переглядів зібрала невеличка замітка про те, що варашанин Ростислав Петрик очолив професійно-технічне училище Рівненської АЕС.

Чоловік пройшов свій трудовий шлях від майстра виробничого навчання до посади директора.

Читайте також: Вараш: у профтехучилищі – новий керівник

Талановитий іконописець

Володимир Гетьманчук
Володимир Гетьманчук

Понад 6,6 тисячі переглядів має стаття про іконописця з Волині, який розписав кілька храмів на Зарічненщині. Нам пощастило поспілкуватись із талановитим майстром, коли той працював у Петропавлівському храмі, що у селі Млинок.

До слова, цей храм став останнім проєктом у його житті, адже цьогоріч земне життя талановитого майстра обірвалось. Але ім'я його живе в його роботах і далі. Будете у Млинку – зазирніть до храму, аби наживо відчути велич таланту Володимира Гетьманчука.

Про життєвий шлях митця і його останню роботу можна прочитати тут:  «Ікони потрібні, щоб укріпити віру». Як митці розписують храм на Поліссі

Читайте такожПомер талановитий іконописець, що розписував храми на Зарічненщині

Голова райдержадміністрації

Анатолій Рижий
Анатолій Рижий

Понад 5,5 тисячі переглядів назбирала новина про те, що Вараську РДА очолив Анатолій РижийТрудову діяльність він розпочав у 1997 році на посаді завідувача відділу фізичної культури та спорту Володимирецької райдержадміністрації, а узимку 2021 року очолив новостворену Вараську РДА.

Ознайомитись детальніше з кар"єрною драбиною посадовця можна тут: Вараська райдержадміністрація має очільника

Мер-рекордсмен

Олександр Мензул
Олександр Мензул

Статтю про перші 150 днів Олександр Мензула на посаді Вараського міського голови ви перечитали понад 4,8 тисячі разів. В історію він увійшов як мер-рекорсмен, адже офіційно склавши присягу посадової особи місцевого самоврядування 3 листопада, до виконання своїх обов’язків приступив 4 листопада, а вже 5 листопада провів свою першу сесію міськради в ролі градоначальника.

Якими ж були ті перші дні на мерському кріслі, можна пригадати тут:  150 днів на посаді: якими були перші кроки мера Вараша

Популярний письменник

Макс Кідрук
Макс Кідрук

Багатьом читачам було цікаво дізнатись, як хлопчик, який народився у Володимирці, а, вирісши, здобув інженерну освіту, став професійним письменником. Відтак стаття про спогади, творчі здобутки та роздуми про сучасну літературу Макса Кідрука має 4 тисячі переглядів.

А ви знайомі з творчістю Макса Кідрука? Якщо ні, то, можливо, саме ця стаття надихне вас почитати книги письменника, який став одним із найбільш згадуваних сучасних українських авторів у 2020 році згідно з рейтингом Інституту української книги.

Читайте «Публіку потрібно найперше вражати, шокувати та розважати», – Макс Кідрук

Школярка-русалка

Богдана Вовчук
Богдана Вовчук

Історія 13-річної школярки Богдани Вовчук із Заозер'я вразила багатьох. А саме після нашої публікації до дівчини вирушили цілі вояжі журналістів з інших видань, перетворивши її на місцеву зірку. 

Секрет її популярності у тому, що дівчина щодня купається в озері. Щодня! Навіть узимку! У такий спосіб вона намагається побороти свою недугу. Минуло вже майже рік з моменту публікації, але дівчина й досі регулярно публікує у соцмережі свої купальні фотозвіти.

Пригадати історію русалоньки із Заозер'я можна тутШколярка із Зарічненщини щодня купається в ополонці

Хірург-професіонал

Віктор Ткач
Віктор Ткач

Пишатись вихідцями свого краю – риса притаманна, мабуть, кожній місцевості. Тому й не дивно, що рейтинги переглядів очолюють публікації про талановитих та успішних земляків. 

Саме тому публікація про те, що виходець із Зарічного, а нині очільник «Рівненської обласної клінічної лікарні», Віктор Ткач отримає престижну премію у галузі хірургії, також увійшла до нашого рейтингу найчитабельніших упродовж 2021 року.

Читайте – Хірург із Зарічненщини отримає премію імені Євгена Борового

***

У нас є ким і чим пишатись, на кого рівнятись і до чого прагнути. Наш край славиться направду дивовижними людьми, які творять його неповторну історію!

Зичимо, щоб у 2022 році наші рейтинги очолювали лише позитивні новини, щоб лише хороші події супроводжували кожен ваш день! Творімо разом історію нашого району! Нехай вона буде успішною, яскравою та неординарною!

Дякуємо кожному нашому читачеві за довіру!

Ваша редакція Район.Вараш

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024