стрічка

Вибухова хвиля пошкодила три поверхи: як виглядає відновлений за європейські кошти ліцей у Великому Жолудську

03 Березня 2024, 12:03
Великожолудський ліцей 1144
Великожолудський ліцей

У межах проєкту «EU4UASchools: Build Back Better» у Рафалівській громаді відбудували ліцей. Йдеться про освітній заклад у Великому Жолудську.

У межах проєкту встановили 32 дверей та 17 вікон, відремонтували навчальні класи та повністю замінили покрівлю. Також оновили водостічну та вентиляційну системи, – інформують у Рівненській ОВА.

Нагадаємо: будівлю Великожолудського ліцею пошкодили уламки збитого безпілотника 27 лютого 2022 рокуЗокрема, тоді вибухова хвиля пошкодила вікна на першому, другому та третьому поверхах ліцею та в спортзалі, пластикові каркаси дверей у їдальні. Постраждала й котельня.

Частину руйнувань громада усунула самотужки. Цілковите ж відновлення потребувало чималих коштів. Відтак ліцей відібрали до проєкту Echo4schools-UA, за яким ремонтують/модернізують школи, що постраждали внаслідок воєнних дій Росії в Україні. Проєкт реалізує ПРООН за підтримки Міністерства розвитку громад.

Читайте такожРемонт за 9,5 мільйона гривень: як відновлюють пошкоджений через війну ліцей у Великому Жолудську

Як розповіла заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська, ліцей почали відбудовувати з серпня 2023 року: «Бюджет відбудови – 11,5 мільйона гривень. Початкові роботи виконувалиси за кошти регіону. Зокрема, на виготовлення проєктно-кошторисної документації та заміну вікон з обласного бюджету спрямували 1,5 мільйона гривень, ще 500 тисяч – з місцевої скарбниці».

 

ФОТО: було – стало

 

 

Читайте наші новини у Telegram

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024