стрічка

Ремонт за 9,5 мільйона гривень: як відновлюють пошкоджений через війну ліцей у Великому Жолудську

30 Листопада 2023, 12:35
Ліцей у Великому Жолудську. Фото пресслужби ПРООН 1275
Ліцей у Великому Жолудську. Фото пресслужби ПРООН

У Рафалівській громаді ремонтують ліцей, що постраждав від війни.

На якому етапі нині відновлення освітнього закладу, дізнавалась Четверта влада. 

Нагадаємо: будівлю Великожолудського ліцею пошкодили уламки збитого безпілотника 27 лютого 2022 року.

Зокрема, тоді вибухова хвиля пошкодила вікна на першому, другому та третьому поверхах ліцею та в спортзалі, пластикові каркаси дверей у їдальні. Постраждала й котельня.

Частину руйнувань громада усунула самотужки. Цілковите ж відновлення потребувало чималих коштів.

Відтак ліцей відібрали до проєкту Echo4schools-UA, за яким ремонтують/модернізують школи, що постраждали внаслідок воєнних дій Росії в Україні. Проєкт реалізує ПРООН за підтримки Міністерства розвитку громад.

Представник ПРООН, координатор громад з проєкту Echo4schools Георгій Федорук розповів «Четвертій владі», що на Великожолудський ліцей планують виділити орієнтовно 9,5 мільйона гривень.

Роботи виконує київське ТОВ «Да-Строй». На початках ремонт планували виконати до середини жовтня 2023, проте згодом контракт продовжили до 10 січня 2024 року.

Як повідомили у пресслужбі ПРООН в Україні, станом на 20 листопада робітники завершують фарбувати перший поверх, починають наносити декоративну штукатурку в їдальні. Почали укладати плитку в їдальні. На другому та третьому поверхах роботи закінчили. Щодо покрівлі, то там знімають останні залишки шиферних листів і завершують бар'єр з обрешіткою. Замінили 11 вікон та 32 дверей, зробили відкоси.

Фото ремонтних робіт у Великожолудському ліцеї, які надала пресслужба ПРООН:

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024