стрічка

Майна на понад 400 мільйонів гривень повернули у комунальну власність упродовж року у Вараському районі

31 Грудня 2023, 18:26
Фото ілюстративне 681
Фото ілюстративне

Упродовж 2023 року прокурори Вараської окружної прокуратури здійснювали процесуальне керівництво у 2629 кримінальних провадженнях.

До суду скерували 358 обвинувальних актів, з яких 16 – щодо корупції, 5 – земельні злочини, 1 – бюджетний, 6 – про збут наркотичних засобів, 13 – про незаконні рубки (перевезення) деревини та 19 щодо незаконного видобутку, придбання, зберігання, перевезення бурштину. Ухвалили 239 обвинувальних вироків, – підсумовують у прокуратурі.

Суди у 27 рішеннях застосували спецконфіскацію та у 39 рішеннях конфіскацію на загальну суму 470 тисяч гривень.

За результатами вжитих заходів представницького характеру у комунальну власність вдалось повернути майна на понад 400 мільйонів гривень.

Приміром, окружна прокуратура до Володимирецького районного суду скерувала позовну заяву про витребування з незаконного володіння захисної дамби площею 49 715 мта вартістю майже 395 мільйонів гривень, яку задоволили в повному обсязі. Рішення вже виконали.

Також, цьогоріч Вараська окружна прокуратура на наркобізнесі викрила злочинну групу. Її організував житель Вараша, долучивши свою співмешканку та ще одного знайомого – колишніх наркозалежних, які перебувають на замісній терапії.

Учасники угруповання отримували метадон у медичних центрах Рівного та Києва, а надалі збували його «клієнтам» у Вараші та в обласному центрі.

Слідство встановило 8 епізодів незаконного збуту наркотичних речовин. Кримінальне провадження з обвинувальним актом скерували до суду.

Читайте такожУ Вараші взяли під варту подружжя, яке збувало метадон

«У зв’язку з повномасштабним вторгненням особливих зусиль прокурори докладали для повернення незаконно відчужених протирадіаційних укриттів», – йдеться у повідомленні.

Так, прокуратура встановила, що у 2018 році сільська голова, через неналежне виконання своїх службових обов’язків, продала приміщення сільського клубу, у якому знаходилось протирадіаційне укриття. Згідно з законом, воно не підлягало приватизації.

Читайте такожСільрада у Сопачеві продала підприємцю приміщення клубу, порушивши закон

Спочатку суд першої інстанції, а тоді ще й Північно-західний апеляційний господарський суд визнали недійсним договір купівлі-продажу будівлі клубу в селі Сопачів та зобов'язав повернути протирадіаційне укриття на 200 осіб.

Рішення вже виконане в повному обсязі. Крім того, до суду скерований обвинувальний акт стосовно службової особи органу місцевого самоврядування.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024