стрічка

ПВК «Редан»: у Вараші поліція працює на випередження, хоча підлітки запевняють, що їх нове віяння не цікавить

01 Березня 2023, 10:23
Фото ілюстративне 1782
Фото ілюстративне

Субкультура, яка зародилася в Росії, стрімко перекочувала в українські міста. За повідомленнями ЗМІ, прихильники так званого молодіжного руху ПВК «Редан» провокують масові бійки. Такі інциденти уже фіксували у деяких великих містах та обласних центрах.

Чи дістався сумнівний новомодний рух до Вараша та що власне думають про нього місцеві підлітки, дізнавався кореспондент Район.Вараш.

«ПВК «Редан» – чергова спецоперація РФ по дестабілізації суспільства в Україні», – наголошує заступник начальника Вараського відділу поліції по превентивній діяльності Роман Ляшук

Правоохоронець додає, що переважно учасниками цього руху є підлітки.

«Характерною зовнішньою ознакою прихильників субкультури, як правило, є чорний колір волосся та одягу. На одязі зображений павук та цифра 4 – посилання до аніме «Hunter x Hunter», – роз’яснює.

«Цими бійками, переважно біля торговельних центрів або там, де є велике скупчення людей, Росія вчергове намагається дестабілізувати ситуацію в нашій країні. Перехожі будуть знімати, закидати ці відео у соцмережі, а пропаганда ворога вже використовуватиме це у своїх цілях», – пояснює поліцейський істинну мету таких «рухів».

На запитання, чи фіксувала вже поліція такі скупчення підлітків з метою бійок у Вараші, Роман Ляшук запевняє, що станом на 28 лютого не задокументовано жодного подібного інциденту.

«Працівники поліції працюють злагоджено та превентивно. Тримаємо все під контролем. Працівники ювенальної поліції проводять профілактичні заходи з дітьми та педагогами місцевих шкіл», – запевняє правоохоронець.

Читайте такожКілька думок про Редан

Ми також поцікавились у місцевих підлітків, школярів 8-10 класів, про те, чи знають вони щось про ПВК «Редан», якщо так, то з яких джерел, і що власне думають про цю субкультуру.

П'ятеро опитаних молодих людей зізнались, що таки чули про цей «рух». Основним джерелом доступу до інформації на цю тематику, за їхніми словами, є соцмережа «ТікТок».

Серед опитаних підлітків прихильників масових бійок не виявилось. Школярі запевняли, що їм не цікаві подібні флешмоби й вони негативно ставляться до цього явища, оскільки «не бачать у цих діях сенсу».

Редакція Район.Вараш все ж закликає місцевих жителів із пересторогою ставитися до скупчень підлітків у громадських місцях та у разі підозрілих дій повідомляти поліцію.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024