стрічка

Російські спецслужби поширюють дезінформацію, що на території Рівненської АЕС зберігаються боєприпаси та озброєння надане іноземними партнерами

23 Січня 2023, 15:35
РАЕС 1296
РАЕС

Розвідка РФ поширює дезінформацію про нібито зберігання наданого партнерами Україні озброєння та боєприпасів на території Рівненської АЕС.

Тим часом у Центрі протидії дезінформації наголошують, що у такий спосіб ворог намагається залякати світ.

Зокрема російські спецслужби намагаються поширити вкид про те, що «ЗСУ перетворили на свої арсенали територію АЕС… Зокрема, на складах розміщуються ракети до РСЗВ HIMARS та інших іноземних систем ППО, а також артилерійські боєприпаси». 

Крім того, окупанти нібито сподіваються, «що у Києві нікому не спаде на думку навмисно підірвати склади боєприпасів на АЕС, щоб отримати від Заходу більше озброєння». 

Центр протидії дезінформації наголошує – ця інформація не відповідає дійсності! 

Особливо різко «вкид» розвідки РФ контрастує з повідомленням про «початок роботи місії МАГАТЕ на Рівненській АЕС, яка фіксуватиме будь-які загрози, що можуть мати військові дії».

«Публікуючи подібну дезінформацію, ворог може готувати підґрунтя для приховування майбутніх злочинів проти нашої держави та загострення панічних настроїв серед українців», – підкреслюють українські фахівці.

Читайте такожРівненська АЕС як ядерно небезпечна мішень: потенційні загрози, ризики та виклики

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024