стрічка

Все про наливну підлогу

16 Січня 2023, 09:38
Фото ілюстративне Реклама 928
Фото ілюстративне

Наливна або самовирівнювальна підлога – ідеальне рішення для вирівнювання поверхонь з незначними перепадами та недоліками. Такий різновид стяжки має досить рідку консистенцію, тому суміш вільно розтікається по горизонтальній поверхні, заповнює всі нерівності, тріщини, вирівнює перепади та формує рівне фінішне покриття, готове до декорування оздоблювальними матеріалами.

Якою буває наливна підлога?

Основний компонент суміші – це критерій, за яким самовирівнювальну підлогу поділяють на такі види:

  • Цементно-акрилова – досить бюджетний матеріал з відмінними експлуатаційними характеристиками. Оскільки готове покриття дуже стійке до значних навантажень таку наливну підлогу використовують в підземних паркінгах, гаражах, виробничих цехах, складах тощо.
  • Метилметакрилатна наливна підлога теж набула поширення у промисловості та на великих комерційних об’єктах. Її ключова перевага – стійкість до низьких температур. Покриття без пошкоджень та деформацій переносить температурні перепади та навантаження.
  • Епоксидна – основний компонент якої – епоксидна смола, частіше використовується у житлових та комерційних приміщеннях (готелях, ресторанах, магазинах). Стійка до вологи, пошкоджень, великих навантажень.
  • Епоксидно-уретанова теж більш поширена у приватному та комерційному будівництві, оскільки готове покриття має гарний зовнішній вигляд. Ця підлога поєднує естетичний вигляд та відмінні експлуатаційні характеристики.

Крім того, наливну підлогу виготовляють на основі таких компонентів:

  • Цементна – відрізняється високими показниками стійкості до вологи, тому застосовується як фінішне покриття для укладання вологочутливих підлогових покриттів: ламінату, ковраліну, паркетної дошки тощо.
  • Гіпсові – нестійкі до вологи, тому допустиме застосування виключно у сухих приміщеннях. Натомість вони швидко висихають, забезпечують надійну звуко- і теплоізоляцію.  

За основним компонентом визначають найбільш оптимальні умови для використання та експлуатації наливної підлоги (навантаження, вологість, температурний режим).

Тут ви знайдете великий вибір сумішей для наливних підлог. 

Плюси самовирівнювальної підлоги:

  • Легкий монтаж: суміш продається у сухому вигляді – її треба тільки розвести рідким компонентом до потрібної консистенції та рівномірно нанести на підлогу – вона вирівняється сама.
  • Широкий асортимент за основним компонентом, який визначає експлуатаційні характеристики наливної підлоги.
  • Довговічні та надійність (треба правильно обрати потрібний вид для приміщення).
  • Невелике навантаження на несучі конструкції – наливна підлога укладається невеликим шаром, тому її можна використовувати на другому поверсі приватного будинку чи у багатоквартирних будинках.
  • Безпечність – компоненти самовирівнювальної підлоги повністю екологічні, не виділяють токсичних речовин, не шкодять людині чи навколишньому середовищу.

Суміш наносять з найвищої точки у приміщенні, щоб вона рівномірно розтікається по підлозі, для розподіляння та вирівнювання використовують шпатель чи валик з довгими голками. Далі суміш розрівнюється сама та утворює рівну поверхню.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024