стрічка

Російську літературу – на макулатуру: у Вараші триває акція, яка допомагає армії

28 Листопада 2022, 09:54
Макулатура 1334
Макулатура

Після початку повномасштабної війни ліквідація російських книжок почала поширюватися по всій країні, адже інформаційний і культурний фронт – не менш важливий. 

Роль організатора такої акції у Вараші взяла на себе Вараська міська публічна бібліотека. Про ідею та її втілення кореспондент Район.Вараш розпитав у директорки закладу Руслани Семенюк.

 

«Вони топчуть наше все. Російська література повинна зникнути з полиць» – наголошує Руслана Семенюк.   

За її словами, на початках акція планувалась як місячний захід, але через активність жителів міста, її вирішили зробити безстроковою.

«Аби всі мали можливість долучитися та людям було простіше, ми маємо два пункти прийому російськомовних книг – Вараш, 41 та Будівельників,25», – зауважує керівниця книгозбірні.

Зокрема від впливу російської культури стали можливими ці загарбницькі зазіхання на нашу землю. Тож сьогодні кожен житель Вараша має можливість долучитися до боротьби проти агресора його ж літературою.

До слова, вилучені кошти вже допомагають військовим. Завдяки небайдужості наших містян бібліотека змогла долучитися до придбання автомобіля для потреб ЗСУ. Щоправда, скільки кілограмів ворожої літератури вдалось зібрати за час акції чи яку конкретно суму вилучити у книгозбірні не афішують.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024