стрічка

СБУ проводить обшуки на території єпархій УПЦ: під прицілом – жіночий монастир у Серниках

22 Листопада 2022, 09:23
Обшук у монастирі 808
Обшук у монастирі

На Рівненщині Служба безпеки України проводить контррозвідувальні (безпекові) заходи на території кількох монастирів, зокрема й на Зарічненщині. Йдеться про жіночий монастир на честь Волинської ікони Божої Матері, що в селі Серники. Проводяться обшуки і на території приміщень Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ.

Ці заходи відбуваються спільно з Національною поліцією та Національною гвардією в межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні. Про це повідомляють у пресслужбі відомства.

Зокрема, враховуючи збройну агресію Росії, зростає ризик вчинення терористичних актів, диверсій, захоплення заручників, особливо в місцях великого скупчення громадян. 

Тож вказані заходи проводяться для:

  • недопущення використання релігійних громад як осередку «рускава міра»; 
  • перевірки даних про використання приміщень монастирів для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо; 
  • убезпечення населення від провокацій і терористичних актів. За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці: 
  • проводять огляд вказаних території та приміщень з метою виявлення заборонених до обігу предметів;
  • здійснюють перевірку осіб на предмет їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України. 

Всі дії відбуваються в межах чинного законодавства.

«У своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України», – наголошують у відомстві.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024