стрічка

В училищі Рівненської АЕС розпочався новий навчальний рік

01 Вересня 2022, 18:11
В училищі Рівненської АЕС розпочався новий навчальний рік 740
В училищі Рівненської АЕС розпочався новий навчальний рік

Професійно-технічне училище Рівненської АЕС розпочало новий навчальний рік. 

166 здобувачів освіти, 66 з яких вперше переступили поріг навчального закладу, опановуватимуть нові знання для подальшої успішної професійної самореалізації. Про це інформують на сторінці Рівненської АЕС у фейсбук.

Цього року навчальний процес адаптували під умови воєнного стану. Врахували всі етапи з організації освітнього процесу за рекомендаціями Міністерства освіти і науки України.

За рішенням педагогічної ради в ПТУ РАЕС навчання проходитиме у змішаній формі – чергуватимуться очне та дистанційне. Здобувачі освіти 1-го курсу навчатимуться стаціонарно, а учні 2-го та 3-го курсів поєднуватимуть очну та заочну форму навчання. Такі умови освітнього процесу створені для мінімізації кількості вихованців водночас у закладі.

За словами заступника директора профтехучилища РАЕС з навчально-методичної та виховної роботи, виробниче навчання буде завжди проходити лише в очному режимі, так як практичні навички потрібно відпрацьовувати саме у виробничо-практичних майстернях.

Цьогоріч вперше за останні 10 років до училища Рівненської АЕС вступила дівчина. Анастасія Мордас – майбутній слюсар з виготовлення деталей та вузлів систем вентиляцій кондиціювання повітря, пневмотранспорту й аспірацій. Ця професія дуже актуальна сьогодні у зв’язку зі зміною клімату та підвищенням температури повітря. Варто зазначити, цього року дівчина стала випускницею «Ядерної школи РАЕС».

Анастасія каже, що вступила до училища за порадою її батьків.

«Я обдумала це рішення і справді зрозуміла, що це хороша ідея та дуже важливий крок, який скерує мене на успішне майбутнє. Думаю, що я опаную цю спеціальність. На атомній станції дотримуються політики гендерної рівності, тому я вирішила, що можу дати приклад тим дівчатам, котрі вагаються. Все реально і це дасть великі можливості у майбутньому», – сказала дівчина.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024