стрічка

До Рівного переїхав Луганський обласний онкодиспансер

14 Квітня 2022, 13:42
До Рівного переїхав Луганський обласний онкодиспансер 900
До Рівного переїхав Луганський обласний онкодиспансер

У зв'язку з воєнними діями Луганський  обласний клінічний онкодиспансер перемістився до обласного центру Рівненщини.

У цьому закладі охорони здоров’я тимчасово надаватимуть послуги на теренах одного із лікувальних закладів Рівненщини, повідомляють на сторінці Департаменту цивільного захисту та охорони здоров'я населення Рівненської ОДА у фейсбуці. 

Луганський онкодиспансер переїжджає зі своїми фахівцями та обладнанням, що вдалося врятувати та доправити до Рівного. Медперсонал закладу становить 160 осіб.
«Синергія, що утворена від обох закладів (Рівненського протипухлинного центру також), буде використана на користь пацієнтів. Це підвищить рівень та організацію надання медичної допомоги як місцевим жителям, так і внутрішньо переміщеним особам», – зазначив директор Департаменту ЦЗ та ОЗ населення РОДА Олег Вівсянник.
 Загалом, на Рівненщині працевлаштовано 47 лікарів у комунальні лікувально – профілактичні заклади області. Свої нові робочі місця медики знайшли і у приватних медзакладах.

До слова, в Україні 1658 медпрацівників покинули свої медичні заклади через воєнні дії та працевлаштовані в інші регіони, зазначають у МОЗ України. Серед них понад тисячу осіб – це лікарі.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024