стрічка

Вараш: російські атомники розповіли, чому не повертаються додому

25 Березня 2022, 20:07
Працівники Росатому 2441
Працівники Росатому

Працівники «Росатому» на камеру розповіли, чому вони не повертаються додому, завершивши свою роботу на Рівненській АЕС іще 17 березня, та що відчувають, на власні очі спостерігаючи війну в Україні.

Відповідний відеозапис оприлюднив у своєму телеграм-каналі Енергоатом.

Спростовуючи фейки кремля, який намагається переконати МАГАТЕ у тому, що росіян-атомників силоміць утримують на Рівненській АЕС, вони розповіли: «Ми з 22 лютого перебуваємо на території України. Прибули залізницею, привезли важливий вантаж – радіоактивне паливо для Рівненської атомної станції.

17 березня ми повністю його розвантажили й передали станції. 17 березня ми цілком завершили свою роботу за інструкцією та за договором. Претензій до сторони, що нас прийняла, не маємо. Ми працювали в гарних умовах».

Поділилися росіяни й своїми враженнями від того, як виглядає «спецоперація кремля» з середини країни, в яку вдерлися війська їхньої держави.

«З початку війни в Україні ми бачимо ті жахи, які творять наші співвітчизники. Вони вбивають дітей, матерів, громадян України. Тут ми побачили всю правду», – стверджують працівники «Росатому».

«Не розуміємо, як офіцери можуть віддавати наказ бомбити атомні станції. Ми розуміємо, що наслідки цього можуть виявитися плачевними та призвести до ядерної катастрофи. І не розуміємо, чому відбуваються обстріли Чорнобильської та Запорізької атомних станцій», – йдеться у відео.

« Після всього побаченого нам страшно повертатися», – резюмує один із російських атомників.

Переглянути все відео можна тут:

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024