стрічка

Бетономішалка у вбиральні та віз на даху зупинки: як у Щедрий вечір молодь на Зарічненщині капостила

15 Січня 2022, 17:20
У Новорічиці 1325
У Новорічиці

Достеменно невідомо, відколи на Зарічненщині з'явилась традиція робити збитки у Щедрий вечір, але прижилась вона нівроку – це беззаперечний факт.

З року в рік 14 січня розпочинається звістками про те, де та якої шкоди наробила молодь у Щедрий вечір. Цей рік не став не винятком. Журналістка Район.Вараш зібрала кілька таких історій.

Приміром, у Локниці та Новорічиці цьогоріч бешкетники повторили щорічний тренд – на дах зупинки прилаштували вози когось із місцевих жителів.

Натомість у Млинку наробили ще й не таких пакостей. Так, на одному з незавершених приватних будівництв уночі з 13 на 14 січня зникла бетономішалка. Відшукали її у вбиральні місцевої школи.

Не виявила хвіртки з власного паркану й місцева жителька, яка запевняє, що пильнувала подвір'я пів ночі. А потім, варто їй було на 15 хвилинок придрімати, як хвіртки не стало. Відшукали пропажу теж на території школи.

Комусь на поріг бешкетники всадили сніговика, комусь загородили вихід із помешкань колодами, тож їм доводилось шукати порятунку у сусідів, які їх визволяли з пустотливих пасток, а ще комусь – узагалі вхідні двері до дверної коробки саморізами пришпилили.

Перекинуті вбиральні, випущена з хлівів худоба, зняті паркани та винесені з подвір'я собачі буди – далеко не весь перелік пакостей, які доводиться цієї ночі переживати селянам.

Хтось на все реагує з гумором, бо ж така традиція. Хтось відверто погрожує поскаржитись до поліції за шкоду приватній власності. І так триває з року в рік. Покоління змінюються, а традиції – ні.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024