стрічка

Зарічненська громада поділилась досвідом роботи старост

29 Квітня 2021, 14:28
1522

Рівненський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою» провів онлайн консультацію «Практичні питання з організації роботи старост у Млинівській та Зарічненській громадах».

Про це інформує Рівненська ОДА з посиланням на регіональний офіс Програми.

Радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування Михайло Шелеп, нагадав про норми чинного законодавства, які власне регламентують діяльність старост у громадах. Мова йшла як про підхід до формування старостинських округів, так і про вимоги до самих старост.

Учасники заходу вивчали досвід діяльності старост.

Про структуру старостинських округів, положення про старост та механізм взаємодії керівництва громади і старост розповіла керуюча справами виконкому Млинівської селищної ради Наталія Зух. А своїм практичним досвідом роботи ділилися старости громади Микола Рудюк та Роман Зінь.

Про досвід Зарічненської тергромади в організації роботи старост розповіли голова громади Богдан Квачук та його заступниця Вікторія Ніколайчук.

За їхніми словами, в громаді працює десять старост, які мають гербові печатки та здійснюють нотаріальні дії. Також старости сприяють вирішенню питань наповнення бюджету громади.

За словами керівника Рівненського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Руслана Сивого, такі зустрічі є своєрідними платформами для обміну та поширення кращого досвіду між громадами.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024