стрічка

Пожежа в готелі «Вараш»: рятувальники, медики та поліція провели тренувальні навчання. ФОТО

14 Січня 2021, 14:41
2374

У Вараші рятувальники ліквідували пожежу в готелі та евакуювали з будівлі людей, що стали заручниками надзвичайної ситуації.

У місті енергетиків 13 січня відбулись спільні навчання надзвичайників 2-го державного пожежно-рятувального загону з охорони Рівненської АЕС та 12-ї державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Рівненській області. За легендою пожежа трапилась у готелі «Вараш», – йдеться на сайті обласного відомства.

За легендою навчань внаслідок короткого замикання електропроводки в коридорі готелю на 5-му поверсі сталася «пожежа», яка швидко поширювалась. Також в ході розвідки було встановлено, що в будівлі на 5 та 6-му поверсі перебувають люди, які самостійно не можуть покинути небезпечну зону. Тому керівник гасіння пожежі прийняв рішення залучити автоколінчастий підіймач, а також автодрабину 12 ДПРЧ ДПРЗ-6 для евакуації людей.

Водночас із гасінням умовної пожежі були відпрацьовані пошуково-рятувальні дії газодимозахисної служби підрозділів, зокрема – проведений комплекс заходів зі швидкої евакуації персоналу що працює  із небезпечних і задимлених зон будівлі.

Завдяки злагодженим діям бійців ДСНС умовну пожежу вдалося оперативно ліквідувати, а потерпілих безпечно евакуювати. Під час навчань рятувальники також провели вивчення оперативно-тактичної характеристики будівлі та території готелю «Вараш» щодо особливостей зовнішнього і внутрішнього протипожежного водопостачання.

Загалом до участі у навчаннях були залучені 22 рятувальники та чотири одиниці пожежно-рятувальної та спеціальної техніки.

Для проведення пошуково-рятувальних робіт було створено дві ланки газодимозахисної служби. Також в ході навчання для відпрацювання спільних дій було залучено підрозділ поліції та бригаду екстреної медичної допомоги міста Вараш.




1



 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024