стрічка

Володимиреччина: поблизу бурштинових клондайків невідомі в балаклавах чинили опір правоохоронцям. ФОТО

03 Грудня 2020, 15:40
2058

Поблизу бурштинових клондайків на території Рівненського заповідника, розташованого у Володимирецькому районі, приблизно 20 невідомих осіб у балаклавах перекрили дорогу працівникам поліції, які продовжують рейди на території області.

Близько 19:00 2 грудня працівники Сарненського відділу та Володимирецького відділення відпрацювання на території Рівненського заповідника виявили 58-річного жителя села Борове, який за допомогою мотопомпи кустарного виробництва видобував бурштин, - повідомляє Національна поліція.

Крім того, неподалік від місця події орієнтовно 20 невідомих осіб у балаклавах перекрили дорогу працівникам поліції. На вимогу припинити протиправні дії, останні не реагували. Попри опір, підсилившись іще двома екіпажами, поліцейські задокументували факт незаконного видобутку бурштину.

Крім того, близько 19:00 працівники Сарненського відділу та Володимирецького відділення відпрацювання на території Рівненського заповідника виявили осіб, які за допомогою мотопомпи кустарного виробництва видобували бурштин.

Правоохоронці із місця події вилучили мотопомпу, приладдя до неї та автомобіль «Nissan Terrano» на іноземній реєстрації.

За обома фактами незаконного видобування бурштину слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 240-1 Кримінального кодексу України. Також тривають слідчі дії у кримінальному провадженні за статтею 342 КК України (опір працівникові правоохоронного органу). Поліцейські встановлюють осіб, причетних до злочину.

1




 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024