стрічка

Міський голова Житомира приїхав агітувати за Мензула

22 Жовтня 2020, 13:32
1363

У вівторок, 20 жовтня, до Вараша завітав міський голова Житомира Сергій Сухомлин. Він зустрівся з активом партії «ПРОпозиція» та кандидатом на міського голову Вараської громади Олександром Мензулом. Підписали документ про співпрацю, а потім разом спілкувались з виборцями на вулицях міста.

До виборів лишається всього кілька днів і вже скоро мешканці Вараської об’єднаної громади оберуть нового міського голову та депутатів. На думку міського голови Житомира Сергій Сухомлина, найкращою кандидатурою є Олександр Мензул. Ознайомившись з ситуацією в місті мер Житомира здивувався, як з таким серйозним бюджетом, який має Вараш, настільки незадовільна ситуація з комунальною галуззю. Свого часу, ставши міським головою Житомира, Сухомлин провів реформування комунальної галузі і вивів на новий рівень. Житомир чи не єдине місто в Україні яке змогло провести повну реконструкцію системи водоканалу та створило нові очисні споруди. Залучивши для реформування та модернізації Світовий банк реконструкції та розвитку. Також у місті повністю реформували систему громадського транспорту та навели лад з вивезенням сміття.

- Про комунальну галузь я можу говорити годинами. Житомир багато досяг у цій сфері. Були помилки, нажаль без них нікуди, ми їх виправляли і йшли далі з їх урахуванням. Житомир готовий поділитись досвідом з Варашем, допомогти не тільки порадами, а й конкретними проектами. Вараш має неймовірний економічний та соціальний потенціал. Якби п’ять років тому, коли я став міським головою Житомира, у мене був би той ресурс, який сьогодні має ваша громада, ми б змогли досягти в рази більше. – сказав міський голова Житомира Сергій Сухомлин. – Вважаю, що Олександр Мензул, як керівник, здатен вивести Вараш з комунальної кризи. Він має багато прекрасних і реальних ідей. Я ж, зі свого боку, готовий допомогти і підтримати.


 

Поспілкувавшись з активом і кандидадами в депутати, Сергій Сухомлин і Олександр Мензул пройшлись містом, дворами і спілкувались з мешканцями Вараша. На завершення було підписано меморандум про співпрацю в комунальній галузі.

- Досвід Житомира унікальний. У них є чому повчитись. Сподіваюсь, що ми налагодимо обмін досвідом між нашими містами і проведемо реформування комунальної галузі Вараша. Я говорив раніше і повторюсь: ми маємо провести комунальну реформу міста, модернізувати комунальні підприємства. Люди, які працюють на цих підприємствах мають отримати сучасні засоби для виконання свої обов’язків та гідну заробітну плату. А мешканці міста мають отримувати якісні послуги. Ну не можна у 21 столітті бігати вулицями за сміттєвозом. В той час, як вже існують підземні сміттєві баки, сортувальні станції та сміттєпереробні заводи. Вже навіть багато сільських громад на Рівненщині мають баки з роздільного збирання побутових відходів, свої сміттєвози і сміттєпереробні станції. Вважаю, що комунальна галузь Вараша потребує змін. І ці зміни ми зробимо в тому числі з допомогою і з досвідом Житомира. – сказав кандидат на міського голову Олександр Мензул.


 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024