стрічка

Міський голова Дніпра Борис Філатов підтримав секретаря Вараської міськради Олександра Мензула

20 Вересня 2020, 14:35
1911

До міста Вараш завітав міський голова Дніпра Борис Філатов.

У середу, 16 вересня, він зустрівся з підприємцями, активістами та представниками місцевого самоврядування. Про це інформує Володимирець.City.

Серед іншого, обговорювались питання нагальних проблем Вараша розвитку громади та органів самоврядування.

Одним із найголовніших питань, яке обговорювалось на зустрічі Бориса Філатова представниками місцевої влади та громадськості – медицина, комунальні підприємства, податки, місцевий бюджет та розподіл повноважень між державною і місцевою владою. На переконання очільника Дніпра, потрібно більше прав і можливостей віддавати на місця.

Борис Філатов, міський голова Дніпра
Борис Філатов, міський голова Дніпра

 

 «Можна довго сперечатися про те, як правильно розподіляти податки. Однак всі розуміють, що кожен платник має законне право приймати участь у розподілі бюджетних коштів. Наша позиція: ухвалити рішення про селективний розподіл податків на місцях. Так, жителі громади зможуть обирати, куди саме підуть їхні кошти. Наприклад, частину податку на нерухомість можна буде спрямувати на конкретну дорогу, озеленення чи освітлення вулиці. Подібні рішення будуть виноситися на обговорення і прийматися безпосередньо у громаді. Така практика діє в країнах Європейського Союзу й доводить свою ефективність», – сказав міський голова Дніпра Борис Філатов.

Його у цьому підтримав секретар Вараської міської ради Олександр Мензул. Адже саме на місцях люди краще знають, що їм потрібно для розвитку та комфортного життя. Також Мензул зазначив про важливість порозуміння всіх здорових політичних сил, задля розвитку громади і спільної ефективної роботи.

Олександр Мензул
Олександр Мензул

 

«Можна провести вибори, проголосувати і когось обрати, а потім десять років топтатись на одному місці, як це нажаль відбувається у Вараші. Лише за виключенням коротких періодів, коли вдавалось прийняти, якісь конструктивні рішення на користь громади, весь інший період, це час сварок, конфліктів, хамства і застою. Вараш має унікальний економічний потенціал, який через особисті амбіції деяких керівників даремно марнується. Цю ситуацію потрібно терміново виправляти», – сказав Олександр Мензул на зустрічі.


 

У підсумку Борис Філатов пообіцяв всіляку підтримку Олександру Мензулу в разі, якщо він буде кандидатом на голову Вараської громади. І повну підтримку та допомогу після виборів. До слова, за останніми соціологічними дослідженнями підтримка Бориса Філатова у Дніпрі складає понад 50 відсотків.

Читайте також: За добу на Рівненщині виявили 123 випадки коронавірусу, одна людна померла.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024