стрічка

У Вараші веломарафон «100 ВЕЛОwatt» встановив нові рекорди

14 Вересня 2020, 16:27
Учасники веломарафону 2054 Джерело: Рівненська АЕС
Учасники веломарафону

12 вересня відбувся найенергійніший веломарафон України «100 ВЕЛОwatt», який цьогоріч зібрав близько 160 спортсменів та велолюбителів різного віку з різних куточків країни.

Це вже вчетверте адміністрація Рівненської АЕС, Первинна профспілкова організація та Організація молоді ППО підприємства за підтримки профспілкового комітету НАЕК «Енергоатом» виступають організаторами такого масштабного велоівенту. Про це повідомляє прес-служба Рівненської АЕС.

Цього року партнерами веломарафону стали ВП ГО «Українське ядерне товариство» у Рівненській області, ТМ «Скиба», ТМ «Степанська», компанія «Nutrend» та офіційний дилерський центр «ŠKODA» у м. Рівне. 

Традиційно гонка стартувала з пристанційної площі Рівненської АЕС. До справжнього свята спорту долучилися не лише мешканці міста-супутника та працівники енергогенеруючого підприємства, але й велолюбителі із 12 областей України. Чимало серед цьогорічних учасників було й представників Запорізької, Южно-Української та Хмельницької АЕС.

Маршрут марафону протяжністю 100 км мав на меті привернути увагу до екологічності атомної енергетики та краси українського Полісся, адже пролягав він мальовничими дорогами одразу двох регіонів – Рівненщини та Волині. Велосипедисти мали змогу насолодитися автентичними пейзажами 19 населених пунктів Володимирецького та Маневицького районів. Їхню безпеку впродовж усього маршруту забезпечували представники поліції, швидкої та технічної допомоги, а також рятувальники-волонтери Мальтійської служби допомоги.

Вздовж усього нелегкого шляху спортсмени мали змогу втамувати спрагу та підкріпитися на чотирьох контрольних пунктах у селах Цміни, Кам'януха, Костюхнівка, Більська Воля, де їх чекали волонтери – представники ВП ГО «УкрЯТ» в Рівненській області та профспілки РАЕС. Зокрема спортивний дух усіх учасників велозмагання активно підтримували мешканці довколишніх сіл.

У рамках веломарафону на двох контрольних пунктах та території РОК «Біле озеро» розміщувалися експозиційні платформи, де фахівці по роботі з громадськістю РАЕС знайомили місцеве населення із діяльністю електростанції, її роллю у боротьбі із кліматичними змінами та вкладом у соціально-економічний розвиток регіонів. Спеціалісти РАЕС розповсюджували корпоративну газету, буклети про діяльність електростанції та її спортивні заходи, знайомили з освітніми проєктами підприємства, один яких – «Ядерна школа» для старшокласників стартує вже за два тижні.

Фінішували спортсмени на території реабілітаційно-оздоровчого комплексу РАЕС «Біле озеро», де завдяки чіповій системі Runstyle фіксувалися їхні результати. Усіх фінішерів зустрічав музичний супровід, бурхливі овації, пам’ятні медалі та яскраві світлини у фотозоні, а приємним бонусом для учасників став смачний і ситний обід.

За результатами феєричного змагання абсолютним чемпіоном серед чоловіків став запорізький атомник Олексій Кожадей з результатом 3:01:09. Йому також присвоєно звання найшвидшого велосипедиста НАЕК «Енергоатом». Срібним призером названо Богдана Зачепу з м. Кременчук, якому до перемоги не вистачило лише три мілісекунди. Бронзу завоював учасник велокоманди «РАЕС-Team» Віталій Демидишин, який показав найкращий результат серед працівників Рівненської АЕС. Хлопець наздогнав своїх суперників за секунду та проїхав з часом 3:01:10. Своїми результатами лідери змагань встановили цьогоріч нові рекорди у подоланні маршруту «100 ВЕЛОwatt».

У абсолюті серед жінок переможницею відкритої першості стала рівнянка Ольга Віюк з часом 3:29:4. Срібло здобула Вікторія Васильєва з Хмельницької АЕС, яка подолала дистанцію за 4:01:00. Зокрема дівчина перемогла у номінації «найшвидша велосипедистка Компанії». Третю сходинку посіла також працівниця ХАЕС Олександра Жебель, наздогнавши суперниць з часом 4:02:20.

Кращою командою серед підрозділів Енергоатома стала команда Южно-Української АЕС. Друге місце у цій номінації отримала збірна ХАЕС, ЗАЕС та Дирекція Компанії. Бронзове звання у цій номінації здобула команда рівненських атомників.

Чимало працівників Рівненської АЕС стали призерами у різних вікових категоріях. Члени команди «РАЕС-Team» Станіслав Харечко, Лариса Мельник, Сергій Муравинець та Вадим Медиченко посіли відповідно 1, 1, 2 та 3 місця. Працівниці електростанції Ольга Ширяєва та Вікторія Середенко посіли 1 та 3 сходинки одного п’єдесталу. У своїй віковій категорії бронзу здобув також заступник генерального директора з капітального будівництва - начальник управління капбудівництва РАЕС Сергій Куроєдов.

Окрім того, цьогоріч за підтримки Українського ядерного товариства були нагороджені всі сімейні команди-учасниці марафону. Ними стали родини Гриньків, Гуцало, Свєнтозельських, Маєвських, Ширяєвих, Стихарчуків та Рожок.

Незмінним учасником велосотки залишається генеральний директор Рівненської АЕС Павло Павлишин. «Подолати цей досить непростий шлях допомогла потужна підтримка усіх волонтерів, які долучилися до події.

Організація справді була на високому рівні. Шкода, що карантин вносить певні обмеження. Веломарафон постійно переносився і проходив паралельно з іншими масштабними спортивними заходами країни, тож чимало заявлених учасників були вимушені відмовитися від участі. Тим не менше, у цьогорічному марафоні взяли участь близько 160 велолюбителів. Бачимо, подібні заходи є важливими для колективу рівненських атомників, адже вони згуртовують та мотивують встановлювати нові рекорди. Прокоментував Павло Павлишин.

Усі призери велогонки отримали грошові винагороди, а також цінні подарунки від спонсорів змагання. На черзі ж на атомників та усіх охочих очікує черговий марафон «Забіг під градирнями», який заплановано провести 18 жовтня. Організатори обіцяють, буде не менш захоплююче.

Читайте також:  У Вараші відзначили провідних спортсменів

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024