стрічка

Володимирецькому спортивному товариству виповнилось 70 років

19 Серпня 2020, 16:52
639

Саме 19 серпня на яблуневого Спаса 70 років тому заснували фізкультурно-спортивне товариство (ФСТ) «Колос». Про історію народження та розвитку розповідає Сергій Вінник, голова РО ВФСТ «Колос на сайті  Володимирець. City

На той час, 70 років тому,  його називали «Колгоспник – Колос». Оскільки в ньому брали участь всі колгоспи та радгоспи держави, то від цього й пішла така назва організації. 

Першим головою Рівненської обласної ради ФСТ «Колос» був учасник Великої Вітчизняної війни Олексій Данилович Дідушко, який віддав багато років своєї праці для розвитку спорту на селі.

А на Володимиреччині головою райради ФСТ «Колос» став Федір Чугай. А ще його називали «Дід Марина (особливо діти). Федір Петрович пропрацював кілька десятків років на цій посаді, розвиваючи спорт серед сільського населення району. Саме йому вдалось привити до сільської молоді різні види спорту і досягти великих результатів.

Також голова РО ВФСТ «Колос, Сергій Вінник, відмітив найкращих сільських спортсменів-призерів. Це Леонід Хомич, Геннадій Дядечко, Любов Мозуль, Олександр Русін, Дмитро Андреєв, Євгенія Басиста, Микола Шеліган, Дмитро Ковальчук.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024