стрічка

Німецький інвестор видобуватиме бурштин у Вараському районі

07 Березня 2024, 17:50
Фото ілюстративне 659
Фото ілюстративне

ТОВ «Полісся Природ Ресурс» і Держгеонадра уклали договір купівлі-продажу спеціального дозволу на користування надрами на земельній ділянці «Крючкова», що у Вараському районі.

Про це Район.Вараш дізнався з даних на сайті «Prozorro.Продажі».

Нагадаємо: ліцензію на 10 років геологічного вивчення та дослідно-промислову розробку бурштину з подальшим видобутком продали на аукціоні за 3 485 100 гривень. Площа ділянки – 39,4 гектара.

У торгах, що відбулися 23 лютого, брали участь лише дві київські компанії, які належать іноземним власникам, – пише Міnd.

ТОВ «Полісся Природ Ресурс» (кінцеві бенефіціари – громадянин Німеччини Марк Клопфель та громадянин України Дмитро Угро) виграло ліцензію, запропонував на 3 360 гривень більше, ніж ТОВ «Алма Трейд Компані» (кінцевий бенефіціар – громадянин Індії Радхакрішнан Рахіт).

Відомо, що власник компанії ТОВ «Полісся Природ Ресурс» – Марк Клопфель, німець, що проживає в Об'єднаних Арабських Еміратах. Він є власником численних фірм, які активно ведуть бізнес на українському ринку. Одна з його компаній, «Клопфель Ріал Естейт», розглядалася як потенційний покупець майже 20 гектарів сільськогосподарської землі в Вараському районі.

Марк Клопфель є фахівцем із розвитку міжнародного бізнесу та інвестором в Західній Європі. У його портфелі більше десятка компаній на ринках Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Німеччини, Швейцарії та Австрії, а його інвестиційний капітал оцінюється у кілька мільйонів євро.

 

Читайте наші новини у Telegram

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024