стрічка

Надійний захист у бою: багатодітний батько із Вараського району служить в інженерно-позиційному полку

05 Березня 2024, 21:29
47-річний Андрій із Вараського району. Фото пресслужби 23 інженерно-позиційного полку 642
47-річний Андрій із Вараського району. Фото пресслужби 23 інженерно-позиційного полку

47-річний Андрій із Вараського району – один із тих, хто два роки тому без вагань став на захист рідної держави, а ще він батько п'ятьох дітей, двоє з яких неповнолітні.

Чоловік розповів про свою службу у 23 інженерно-позиційному полку.

Широкомасштабна війна застала чоловіка вдома, проте він твердо вирішив, що має бути у лавах ЗСУ.

«У свій час служив строкову службу і ніколи б не подумав, що мине час і я повернусь в армію. Та ще й за таких обставин. Найбільше хвилювався за сім'ю. Думав, як вони впораються, коли мене не буде поруч. Звісно, невідомість лякала, але по-іншому вчинити не міг. Уявлення про війну мав лише з кінострічок і книжок історії», – каже захисник. 

ТЦК та СП направили добровольця у 23 інженерно-позиційний полк Командування Сил підтримки Збройних сил України. А далі були навчання, адаптація і ротації на різні напрямки фронту.

Перша ротація була на Харківському напрямку.

«Я там ремонтував техніку. Працював зварювальником. А також будував бліндажі, копав траншеї та окопи. Багато завдань було у кожного з нас. Але ніхто не жалівся, бо розуміли, що перед нами стоїть важливе завдання – вистояти та врятувати від окупації нашу країну і щоб рідні не були кріпаками», – пригадує.

Андрій служить уже два роки. Зізнається, що не хоче, аби українці звикали до війни, мріє, аби вона закінчилась і всі повернулись до рідних домівок.

За мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність українському народові і військовій присязі, незламність духу, зразкове виконання військового обов'язку та високий професіоналізм, проявлений в умовах збройної агресії Російської Федерації проти України, старший сержант Андрій нагороджений почесною відзнакою полку – «Надійний захист у бою».

 

Читайте наші новини у Telegram

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024