стрічка

Альтернатива телевізору та лавочкам: пенсіонеркам у Вараші полюбився фітнес

04 Березня 2024, 13:30
Пенсіонеркам у Вараші полюбився фітнес. Фото Юлії Ходюнової 655
Пенсіонеркам у Вараші полюбився фітнес. Фото Юлії Ходюнової

Через підвищений запит на фітнес серед пенсіонерок у Вараші відкриють додаткову групу.

Про це пише Суспільне.

Зауважимо: вже понад три роки у місті в рамках проєкту «Університет третього віку» при Вараському центрі соціальних служб функціонує вечірня група фітнесу, яку відвідують 40 жінок пенсійного віку, що працюють. Оскільки ця група вже переповнена, але ще є додатковий запит, у місті вирішили додатково створити денну безкоштовну групу фітнесу на 30 осіб для пенсіонерок, що не працюють.

Фітнес-тренерка 66-річна Юлія Ходюнова розповіла, що, аби потрапити у денну групу фітнесу, охочим пенсіонеркам потрібно взяти довідку від сімейного лікаря, що нема протипоказів, з собою на кожне заняття потрібно мати змінне взуття, каремат і пляшку води. Для зберігання речей є окрема кімната, тож їх не потрібно буде носити щоразу.

Юлія Ходюнова зауважує, що жінки не лише відвідують заняття фітнесу, а й разом подорожують, підтримують одна одну та волонтерять: «Дівчата мої — молодці. Замість телевізора, лавочки — ось така активна альтернатива: це і фітнес, і спілкування, і жарти, і подорожі, природа. А ще й волонтерство — ще місяць будемо в'язати шкарпетки, збираємо передачі на шпиталі, на передову».

Понад три роки фітнесом у групі Юлії Ходюнової займається 63-річна Галина Боднарчук з Вараша. За словами жінка, вона бачить у собі зміни на краще. Каже, стала витривалішою.

«Мені дуже подобаються заняття. Тренуємося годину: по 15 хвилин розминки, вправи з гумкою, на карематі та зі стільцем. Обов'язково воду п'ємо. Я займаюся з рушничком на шиї — бо навантаження велике, хоч Юля завжди нам каже займатися доти, доки комфортно, не перенапружуватись. Наша тренерка завжди підбадьорює, робить компліменти. І хоч втома, звісно, є, та вона приємна: руки, ноги болять після тренування, зате потім і в город легше йти», – розповідає Галина.

 

Читайте наші новини у Telegram

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024