стрічка

Зоозахисники з Володимирця стурбовані зникненням у селищі безпритульних тварин

16 Січня 2024, 17:37
Безпритульні собаки 657
Безпритульні собаки

На початку січня зоозахисники з Володимирця помітили, що з вулиць селища зникли орієнтовно вісім безпритульних собак, якими вони опікувалися, та забили на сполох. Підозрюють, що хтось тварин труїть.

Про це пише Суспільне, посилаючись на слова волонтерки Вікторії Мороченець.

Вікторія каже, що знає усіх безпритульних собак у селищі, бо опікується ними кілька років. Проте до десятка тварин зникли з вулиць, ще деякі почувають себе досить кволо.

Проте очільник Держпродспоживслужби у Вараському районі Олександр Петрук стверджувати, що собак отруїли, не береться.

«У нас торік в районі було 14 випадків сказу, хворіли домашні коти та собаки, тому є проблеми. Відкидати людський фактор не можна теж, є частина людей, яким от не подобається, що тварини гуляють на вулиці», – коментує фахівець.

Тим часом у Володимирецькій селищній раді кажуть, що у місцевому бюджеті на 2022-2025 роки передбачені кошти для вилову, стерилізації, вакцинації і профілактичних обробок. У 2022 році, приміром, виловили 42 собаки, витративши загалом 75,6 тисячі гривень.

За словами першого заступника селищного голови Анатолія Рижого, виловлюватимуть тварин і надалі. 

«У КП «Благоустрій» вже закупили клітку, петлі і все інше, що потрібне для вилову. Ведемо перемовини з притулками для тварин. Якщо погодяться, то вже з наступного тижня ми власними силами відловимо безпритульних тварин, заплатимо гроші, віддамо на утримання. Думаю, лютий — це крайній термін, коли почнемо працювати», — запевняє посадовець.

Читайте також: Вуличні пси: як у Зарічному вирішують проблему безпритульних тварин

 

Читайте наші новини у Telegram.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024