стрічка

У Вараші педагогів вчили долати страхи та зцілюватись малюванням

15 Січня 2024, 15:52
Нейрографіка – це метод арттерапії, покликаний поліпшити емоційний стан, зрозуміти причини проблем і усунути їх 949
Нейрографіка – це метод арттерапії, покликаний поліпшити емоційний стан, зрозуміти причини проблем і усунути їх

У Вараші педагогам розповіли, як можна змінити життя за допомогою творчості. Методику, яка допомагає долати страхи та стреси, опановували 30 педагогів.

Тренінг «Нейрографіка як метод подолання стресових ситуацій», що відбувся 11 січня, провела вихователька ЗДО №1 Наталія Смоляк.

У коментарі Район.Вараш педагогиня детальніше розповіла про малювання, яке, за її словами, зцілює й оновлює.

Наталія Смоляк
Наталія Смоляк

«Нейрографіка – це метод арттерапії, покликаний поліпшити емоційний стан, зрозуміти причини проблем і усунути їх. Вона об’єднує в собі творчість, мистецтво і психологію. За допомогою малювання людина рефлексує, має можливість поглянути на проблемну ситуацію під іншим кутом і знайти нестандартні шляхи її вирішення», – пояснює Наталія Смоляк.

Педагогиня додає, що нейрографіка допомагає не лише позбутися негативних емоцій і знижує рівень стресу і тривожності завдяки «викиданню» негативу на аркуш, а й дозволяє заспокоїтися і розслабитися, заокруглюючи і сполучаючи намальовані елементи, та приносить задоволення і насолоду під час розфарбовування нейромалюнка.

«Така терапія дозволяє подивитися на ситуацію під іншим кутом зору і знайти рішення часом геть нестандартне. З'являється енергія і бажання діяти», – переконує співрозмовниця.

Наталія зізнається, що на собі цілющі властивості цієї методики вперше випробувала торік у березні. Пройшла педагогиня і спеціальні курси від «Всеосвіти» та нейрографічну сесію в магістерки психології, спеціалістки нейрографіки та арттренерки Наталії Дацюк.

Зарядившись позитивом, вірою у свої сили, вирішила поділитись знаннями з колегами.

«Під час тренінгу ми пропрацювали прості нейролінії та навчилися працювати зі своїми страхами, опанувавши техніки «Викид» і «Перебороти страх», створили оберіг Нейрохамса. Попри виснаження, я результатом залишилась цілком задоволена», – констатує Наталія.

Інструменти для нейрографіки під рукою є чи не в кожного – це аркуш, лайнери, олівці, фломастери, фарби.

«Як працює нейрографіка? І нащо всі ці малювання кіл, нейроліній, квадратів і трикутників потрібні? Уявіть – у вас ванна повна води, а вам потрібно її випорожнити. Ви берете чайну ложку і вичерпуєте воду. Довго, наполегливо, через пекельну працю. Розум «не бачить», що можна взяти кухоль чи відро і черпати швидше. Але після того, як ми намалюємо нейрографіку, розум раптово «бачить», що у ванні можна вийняти заглушку. Нейрографіка змінює нас зсередини, ми починаємо по-іншому мислити, внутрішньо стаємо іншими і починаємо притягувати до себе вже зовсім інші думки», – резюмує Наталія Смоляк.

 

Читайте також: Обличчя Вараша: Наталія Смоляк – вихователька дитсадка, в руках якої оживає пісок

 

Читайте наші новини у Telegram

 

 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024