стрічка

Для розвитку Вараської громади залучатимуть науковий потенціал волинського вишу

15 Грудня 2023, 16:53
Олександр Мензул (ліворуч) та Анатолій Цьось. Фото з сайту мерії 687
Олександр Мензул (ліворуч) та Анатолій Цьось. Фото з сайту мерії

Вараська громада налагоджує співпрацю з українськими вищими навчальними закладами.

Так, 14 грудня міський голова Олександр Мензул підписав меморандум про співпрацю з ректором Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолієм Цьосем, – повідомляють у мерії.

«Документ закріплює ключові позиції в напрямку забезпечення ефективної співпраці і залучення наукового потенціалу університету до розвитку економіки та гуманітарної сфери громади, до вивчення громадської думки щодо проблем та життєдіяльності громади через соціальні опитування та інше», – коментує мер Вараша.

Також під час зустрічі йшлося про можливі напрямки реалізації спільних проєктів, обговорили сторони й досвід розробки різноманітних програм.

Додамо, що у жовтні 2023 року Вараська громада (одна із двох на Рівненщині) увійшла до пілотного проєкту співпраці між Альянсом українських університетів, до яких входить шість закладів вищої освіти – Київський національний університет імені Тараса Шевченка (Київ), Київська школа економіки (Київ), Національний технічний університет «Дніпровська політехніка» (Дніпро), Національний університет водного господарства та природокористування (Рівне), Сумський державний університет (Суми), Український католицький університет (Львів).

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024