стрічка

Антонівську і Володимирецьку громади відібрали для проєкту, ініційованого Першою леді України

30 Листопада 2023, 15:08
Мінсоцполітики працює над створенням Центрів життєстійкості. Фото ілюстративне 613
Мінсоцполітики працює над створенням Центрів життєстійкості. Фото ілюстративне

У Володимирці та Антонівській громаді планують відкрити центри життєстійкості.

Про це йшлося під час засідання Координаційного центру з підтримки цивільного населення при Рівненській ОДА.

У таких центрах надаватимуть комплексний психосоціальний супровід жителям громад. 

«Центри життєстійкості стануть «єдиною точкою звернення» для надання різних видів послуг. Зокрема, інформування, консультації та соціально-психологічної допомоги. Це також потенційний безбар'єрний простір для проведення тренінгів та навчань для підвищення соціальної спроможності громади», – запевняє заступниця голови ОДА Людмила Шатковська.

На сьогодні вже відібрано 30 тергромад з 14 областей України, в яких відкриють подібні заклади. Чотири з них – громади Рівненщини (Володимирець, Антонівська ТГ, Рівне та Здолбунів)

«Об’єднання зусиль і ефективні відповіді на виклики сьогодення і є ключовою метою Координаційного центру. Адже забезпечення психосоціальної підтримки населення, профілактика насильства й розширення відповідних послуг вкрай важливі в такі складні часи», - зазначає в.о. голови ОДА Сергій Подолін.

Довідково: у межах пілотного проєкту кошти на створення центрів життєстійкості залучать з держбюджету. Зокрема, облаштування закладу, навчання та заробітну плату працівників впродовж 12 місяців. Територіальна громада повинна лише бути готовою виділити приміщення.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024