стрічка

Загублена історія: друком вийшла книга-розвідка про Зарічненщину

28 Липня 2023, 10:32
«Загублена у віках історія Заріччя»/Презентація книги 1116
«Загублена у віках історія Заріччя»/Презентація книги

Світ побачив найбільш повний краєзнавчий нарис про історію поліського краю «Загублена у віках історія Заріччя», авторкою якого стала учителька Мутвицького ліцею та краєзнавиця за сумісництвом і покликанням Валентина Тумаш.

Своє літературне дітище дослідниця презентувала 26 липня у Зарічненській центральній бібліотеці, – інформує журналістка Район.Вараш.

Валентина Тумаш і Валерій Малявчик
Валентина Тумаш і Валерій Малявчик

Зала книгозбірні заледве вмістила тих, що завітали на таку важливу для всієї Зарічненщини подію. Підтримати та привітати авторку з дебютом прийшли родичі, друзі, однодумці, а також поціновувачі її таланту.

Присутні мали змогу не лише дізнатись історію творення книги, придбати собі її екземпляр та отримати автограф краєзнавиці, а й долучитись до благодійної справи, адже кошти від продажу книги підуть на лікування військовослужбовця ЗСУ Павла Шкоди.

До слова, книга вийшла друком у рівненському видавництві «Волинські обереги» за сприяння мецената та шанувальника поліського краю Валерія Малявчика. Вона стала результатом понад 20-річної дослідницької роботи Валентини Миколаївни, яка без перебільшення своє краєзнавче хобі перетворила на стиль життя.

Охочих мати книгу у домашній бібліотеці виявилось чимало, адже наклад у півтори сотні примірників розійшовся всього за кілька днів.

«Загублена історія…» спричинила справжній ажіотаж – її не перестають обговорювати у соціальних пабліках і не втомлюються дякувати авторці за її кропітку роботу.

Ось, приміром, деякі з відгуків читачів:

«Коли презентація книги відбувається в обласному центрі чи столиці, це не дивина, а особливо коли автор – письменник... А от коли книгу презентують у вже колишньому та віддаленому райцентрі, а автор – проста вчителька сільської школи, то це викликає і подив, і повагу!» – зауважує Віктор Валінкевич.

Валентина Тумаш
Валентина Тумаш

 

«Валентина Миколаївна у своїй книзі дозволяє всім нам поринути в історію нашого рідного краю, доторкнутися до незвіданого наших предків», – додає Богдан Квачук.

«В цю книгу увійшла й частина історії нашого роду Лазаревичів. Ми всі з роду Лазаревичів дуже вдячні Валентині Миколаївні за її титанічний труд», – пише Алла Лозицька.

 

«Всім, кому небайдужа та цікава історія поліського краю: в цій книзі зібрані розповіді та факти з різних куточків та архівів як нашої країни, так і сусідніх. А нашій родині особливо приємно, бо в цій книзі згадується про наш рід», – резюмує Тетяна Малявчик.

Читайте також: Поліська розвідниця. Розповідь про Валентину Тумаш, яка перетворила краєзнавче хобі на стиль життя

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024