стрічка

Не пивом єдиним: Рівненська АЕС через е-тендери закуповує морепродукти й суху рибу

16 Червня 2023, 19:31
Рівненська АЕС через е-тендери закуповує морепродукти й  суху рибу 1591
Рівненська АЕС через е-тендери закуповує морепродукти й суху рибу

Рівненська атомна електростанція нарівні зі елементами обладнання та спецодягом закуповує харчі.

14 червня розпочався прийом пропозицій на поставку на Рівненську АЕС солодового пива, що викликало ажіотаж у пресі. Пізніше цей тендер скасували. Одначе, як видно з порталу «zakupki.prom.ua», РАЕС закуповує й інші продукти, зокрема й на значні суми.

Наприклад, 8 червня завершився прийом ставок на лот «Насіння соняшника, арахіс». Відповідно до запиту, РАЕС хоче придбати арахіс двох фірм і соняшникове насіння. Ідеться про оброблене, готове до вживання насіння. Очікувана вартість продуктів – 6 042 гривень. ПП «Волинянин» залишив пропозицію, понизивши ціну більш як на 100 гривень. Вона чекає розгляду.

Крім того, 16 червня завершився прийом пропозицій на лот, у якому РАЕС хоче придбати фрукти (яблука, груші, лимони, грейпфрути, банани – загалом вісім позицій) на суму понад 300 тисяч гривень.

У розділі «Електронні закупівлі» сайту Рівненської АЕС є інформація і про інші продукти, які має намір придбати РАЕС. Тут можна знайти яйця курячі, морепродукти, сушену рибу, зернові культури й картоплю та інше.

Крім того, до кожного найменування доданий файл з обґрунтуванням закупівель, покликанням на процедуру закупівлі в електронній системі «Prozorro».

Отож, відповідно до обґрунтувань закупівель відомо, що солодове пиво купують для потреб підприємства ресторанного господарства ВП РАЕС.

Фрукти й морепродукти мають намір придбати для харчування військовослужбовців, які здійснюють цілодобову охорону об'єктів ВП РАЕС, працівників ВП РАЕС, які працюють у шкідливих та особливо шкідливих умовах праці, а також для забезпечення харчування працівників ВП РАЕС та сторонніх підрядних організацій, яке здійснюється в їдальнях УРП ВП РАЕС.

Суху рибу й арахіс передадуть для потреб реабілітаційно-оздоровчого комплексу «Біле озеро».

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024