стрічка

Демонтувати чи залишити: у Полицях упродовж місяця вирішуватимуть долю радянського обеліска

28 Квітня 2023, 18:40
Обеліск. Фото з відкритих джерел 1109
Обеліск. Фото з відкритих джерел

Процес декомунізації триває. Слідом за назвами вулиць, що несуть радянське ідеологічне навантаження, громади поступово позбуваються і пам’ятників.

Так, долю радянського обеліска упродовж травня вирішуватимуть у Полицях. Питання про його знесення місцева влада винесла на обговорення громади.

Окрім ідеологічного питання, тут має місце ще й безпекове, адже, як стверджують у тергромаді, конструкція обеліска – аварійна.

Крім того, у центрі села планують облаштувати паркову відпочинкову зону і створити новий комплекс Меморіалу слави, де буде інформація про всіх загиблих захисників – як нинішньої, так і минулої воєн.

«Прізвища та імена викарбувані на плитах нинішнього обеліска будуть збережені і перенесені до нового Меморіалу слави», – запевняють у тергромаді.

Відтак з 1 травня у громаді стартує обговорення подальшої долі обеліска та питання облаштування нового Меморіалу. Долучитись до обговорення та висловити свою думку можна, заповнивши Google-форму ТУТ.

Ті, хто прагнуть висловити свою позицію в інший спосіб, можуть дізнатись, як це зробити, перейшовши за цим посиланням – https://www.facebook.com.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024