стрічка

Вдова із Зарічненщини просить підтримати петицію про присвоєння звання Героя України її загиблому на війні чоловікові

07 Квітня 2023, 09:03
Ігор Душенківський 6479
Ігор Душенківський

Уродженка села Борове Зарічненської громади Маргарита Душенківська (у дівоцтві – Пуха) створила петицію з проханням присвоїти звання Героя України її загиблому у жовтні 2022 року біля Вугледару, що на Донеччині, чоловіку Ігорю Душенківському 1999 року народження.

Електронний документ молода вдова оприлюднила на сайті офіційного інтернет-представництва Президента України 3 квітня, – інформує кореспондентка Район.Вараш.

Відомо, що загиблий захисник України служив стрільцем 2 стрілецького батальйону 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

З перших днів повномасштабної війни чоловік разом з іншими патріотами чергував на вулицях Ірпеня (Київщина), аби захистити жінок та дітей. Згодом відправився до волонтерського штабу у Софіївській Борщагівці Київської області. А вже на початку квітня 2022 домігся, аби його мобілізували у лави Збройних сил України.

У червні 2022 року взвод Ігоря Душенківського відбув у Донецьку область, на нульові позиції.

Під час ворожого штурму в районі населеного пункту Павлівка старший солдат Душенківський отримав поранення, а під час спроби окупантів взяти його у полон, вступив у свій останній бій і загинув. Йому було 23 роки.

Лише через місяць після загибелі тіло захисника вдалось евакуювати та поховати..

«Душенківський Ігор Михайлович показав свою відданість і любов до України та українського народу. Прошу оцінити це та присвоїти йому звання Героя України (посмертно)», – звертається до президента України та співвітчизників молода вдова.

Підтримати петицію можна ТУТ.

Зауважимо, що для того, аби президент її розглянув, необхідно зібрати 25 тисяч підписів.

Станом на 7 квітня документ підписали близько 1,5 тисячі осіб. Збір підписів триватиме ще 87 днів.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024