стрічка

До проєкту «Вихователь безпеки» долучилася Зарічненська громада

13 Березня 2023, 10:23
Меморандуми про співпрацю та партнерство з питань безпеки в освітньому середовищі 471
Меморандуми про співпрацю та партнерство з питань безпеки в освітньому середовищі

На Рівненщині до проєкту «Вихователь безпеки» долучилися ще чотири громади, серед яких одна із Вараського району – Зарічненська.

Про це інформує Головне управління ДСНС у Рівненській області.

Меморандуми про співпрацю та партнерство з питань безпеки в освітньому середовищі 9 березня підписали поліцейські, рятувальники, освітяни та голови чотирьох територіальних громад області.

Органи місцевого самоврядування Рівненщини активно долучаються до впровадження новітньої програми, ініційованої МВС України у співпраці з іншими відомствами та міжнародними партнерами.

Тож невдовзі в освітніх закладах Городоцької, Зарічненської, Зорянської та Соснівської тергромад працюватимуть «вихователі безпеки».

«На сьогодні проєкт вже діє у Вирівській, Гощанській та Семидубській громадах та зарекомендував себе позитивно: в закладах, де присутній спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі, зменшилися негативні прояви серед учнів як під час навчального процесу, так і в побуті», – запевняють надзвичайники.

Спеціаліста з безпеки в освітньому середовищі відбирає комісія у складі представників тергромади, після чого він проходить відповідне навчання. На нього покладаються обов’язки щодо контролю за правопорядком учасників освітнього процесу, проведення просвітницьких заходів щодо правил безпеки, зокрема пожежної та мінної, правил поведінки в суспільстві, алгоритму дій під час небезпечних ситуацій, запобігання, виявлення та припинення в межах компетенції правопорушень в учнівському середовищі тощо.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024