стрічка

Медикиня з Вараша, яка пережила російський полон, розповіла про війну з власного досвіду

02 Січня 2023, 13:39
Ніна Колосінська 2286
Ніна Колосінська

Уродженка Вараша Ніна Колосінська (у дівоцтві – Лопуга) працювала лікарем-анестезіологом у Маріуполі. З «Азовсталі» потрапила у російський полон.

У програмі «Відверта розмова» каналу ЕнергоАтом медикиня розповіла, що її пов'язує з Варашем, за що вона любить це місто, як стала військовим медиком та про війну з її досвіду.

Повномасштабна війна застала Ніну у Волновасі, де вона була у відрядженні. Там і почала приймати перших поранених широкої війни, як військових, як і цивільних.

«За перші два дні пів міста вже не було», – пригадує Ніна.

За кілька днів військове керівництво направило їх у Маріуполь.

«Спочатку поранених у Маріуполі було не так багато, як у Волновасі, але з кожною годиною ставало все страшніше», – не приховує медикиня.

16 березня госпіталь, де працювала Ніна, зазнав руйнувань і медики були вимушені переїхати – частина на металургійний комбінат імені Ілліча, решта – в «Азовсталь».

 

Читайте також: З російського полону вдалось звільнити медикиню з Вараша

 

 

 

Про неймовірні дива порятунку поранених, мегапідтримку, яка панувала між тими, хто був на «Азовсталі», справжніх Героїв, про полон, про віру в те, що про них не забули і обов'язково повернуть додому, про обмін і найближчі плани дивіться у сюжеті:

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024