стрічка

Війна і поштові марки: чи захопила мода на колекціонування жителів Вараша

14 Листопада 2022, 16:46
Популярна поштова марка 1541
Популярна поштова марка

Війна багатьох українців перетворила на філателістів. Але тут йдеться не про колекціонерів поштових марок у звичному розумінні, а про приклад національного спротиву, адже довжелезні черги в багатьох містах України вишиковувались саме за тематичними патріотичними марками, які «Укрпошта» періодично випускає, починаючи з квітня 2022 року.

Кореспондент Район.Вараш відвідав місцеві відділення «Укрпошти», аби дізнатись, чи долучаються варашани до «маркових флешмобів» та яка марка мала серед містян найбільший попит.

Патріотичні марки – унікальна річ, що певною мірою, підтримує дух українців. За словами начальниці 3-го відділення «Укрпошти» у Вараші Ніни Давидчик, на сьогодні в продажі є майже всі види таких тематичних марок і місцеві жителі їх охоче купують. Ті ж марки, яких немає, можна придбати за попереднім замовленням.

Щодо найбільш популярної марки, то нею була перша – та, на якій зобразили «рускій корабель».

«Вона мала неабиякий ажіотаж», – запевняє Ніна Давідчик.

Нагадаємо: 1 листопада «Укрпошта» представила на голосування ескізи нової марки «З Різдвом Христовим та Новим роком». Більшість голосів набрав малюнок «Роз’єднані війною». У центральному відділенні «Укрпошти» нам повідомили, що саме ця марка у продажі очікується орієнтовно в середині грудня.

«Зараз макет допрацьовують. У цьому місяці її точно ще не буде», – прокоментували у відділенні.

Ми не могли не запитати Ніну Давидчик про марку, на якій зображена відома «картина-мрія» вараських художників, яку ті малювали понад два з половиною місяці.

«Вона була в продажі, але швидко розкупили. Наразі такі марки можливо придбати тільки за попереднім замовлення», – зауважила Ніна Давидчик.

А на прохання назвати свою улюблену тематичну марку, жінка впевнено відповіла: «Наша «мрія»».

 

Коментарі
15 Листопада 2022, 07:19
Безперечно, а особливо на https://violity.com/ це відчувається, гарний розділ з поштовими марками є в арсеналі сайту.
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024