стрічка

З робочим візитом Зарічне відвідав Ляшко

05 Жовтня 2022, 18:39
Візит Ляшка у Зарічненську ЦРЛ 1200
Візит Ляшка у Зарічненську ЦРЛ

Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко відвідав із робочим візитом Зарічне, де ознайомився з роботою місцевої районної лікарні.

Про це повідомляють на сторінці МОЗу у фейсбук.

Колектив Зарічненської ЦРЛ надає медичну допомогу та отримав контракти з Національною службою здоров'я України на 2022 рік за десятьма пакетами. Загальна ціна договору становила близько 65,7 мільйона гривень.

Також заклад зміг отримати додаткове фінансування заробітних плат інтернів у розмірі 128 тисяч гривень.

Загалом з січня по вересень поточного року, надаючи як первинну, так і спеціалізовану медичну допомогу, лікарня отримала від держави фінансування за надані послуги у розмірі понад 50 мільйонів гривень.

«Стратегічний підхід, спрямований на розвиток закладу, вміння планувати та приймати управлінські рішення, за підтримки держави роблять можливим належне функціонування і забезпечення лікарень навіть у віддалених населених пунктах. Водночас з урахуванням географічного розташування деяких населених пунктів у зоні обслуговування лікарні, стану автомобільних доріг, нового адміністративного поділу області для таких лікарень повинно бути визначене окреме місце в спроможній мережі госпітального округу. Подальший розвиток цього закладу в частині покращення певної матеріально-технічної бази та доукомплектування кадрами дозволить закрити і питання доступності людям медичної допомоги у разі інсультів та забезпечить раннє виявлення онкологічних хвороб», – наголосив Віктор Ляшко.

Нагадаємо: нині в медичному закладі надають консультативну допомогу лікарі з онкологічного центру Луганської області, які вимушені були залишити своє місце роботи через повномасштабне вторгнення РФ на територію України.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024