стрічка

Волонтер із Вараша доставляє на передову автомобілі для українських захисників

26 Серпня 2022, 09:30
Волонтер із Вараша доставляє на передову автомобілі для українських захисників 1555
Волонтер із Вараша доставляє на передову автомобілі для українських захисників

Волонтери із Вараша доправляють на передову автомобілі для українських захисників. 

Загалом доставили вже 15 машин. І на черзі – наступна партія, повідомляє Рівненська ОВА.

 

 

До лінії фронту їздять командою: декілька чоловіків із Вараша та один – колишній мешканець Донеччини, який переїхав на Рівненщину. З 2014 року він був в АТО, потім отримав контузію, але навіть після цього час від часу повертається на передову – разом із волонтерами. Вони кажуть, що це їх поводир.

Коли ж збираються в дорогу, то в цьому допомагає чи не все місто. Окрім автомобілів, які фарбують і обладнують так, як треба військовим, на передову для захисників намагаються закупити те, чого найбільше потребують, – тепловізори, далекоміри та інше. Гроші на це збирають і працівники РАЕС, і спеціалісти місцевих установ та організацій, також влаштовують різноманітні благодійні акції.

Зазвичай на дорогу волонтери витрачають в середньому чотири дні. Але буває по-різному.

Якось вони збилися з запланованого графіку майже на добу, бо пізніше вирушили в дорогу. І, як виявилося, на щастя. Бо в той час якраз обстрілювали район Курахівського водосховища, повз яке мали  їхати. Бувало й таке, що «накривали» позиції, куди повинні були прибути волонтери.

Якось разом з автомобілями, технікою, пакунками від рідних волонтери привезли й футбольний м’яч. І бійці поставили на ньому свої підписи. А потім цей м’яч передали  збірній України з футболу.

«Його привезли з фронту якраз перед матчем Україна-Шотландія. Наш м’яч передали гравцям збірної, він був у них в роздягальні… І наші виграли! Після цього капітан збірної Андрій Ярмоленко передав захисникам футболку зі своїм автографом та автографами гравців збірної. Українським бійцям було дуже приємно. Хлопці навіть жартували, мовляв, варто було потрапити на передову, щоб отримати такий сувенір. Словом, захисники також залишили підписи на футболці. І ми передали її в музей футболу, щоб потім продати на аукціоні. До речі, ми просили військових підписуватися на спині футболки. Адже це вони прикривають наші спини, щоб ми могли грати в футбол, ходити на роботу, зрештою, жити», – говорять волонтери.

Волонтери розповідають, що їх зустрічають радо. А коли на блок-постах, через які проїжджають, чергують бійці з Заходу України, то раніше, ніж за годину-півтори звідти вирушити просто не вдається – захисники розпитують земляків, як там вдома, а вже коли їдуть, то захисники кажуть, «поговорив з вами, то як вдома побував».

А ще волонтери везуть передачі не тільки на передову, а й із фронту додому. Так, бійці переказують вісточки своїм сім’ям, бо буває, що не телефонують, бо не мають можливості. А ще передають подарунки дітям: хтось – цукерки, хтось – мед із сухпайка. Та й не має особливого значення, що це. Головне – від тата, який захищає Україну.

 

Читайте також: До Вараша з Енергодара евакуюватимуть жінок і дітей

 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024