стрічка

У Вараському районі затримали браконьєрів, які вбивають лосів занесених до Червоної книги України

25 Серпня 2022, 13:29
У Вараському районі затримали браконьєрів, які вбивають лосів занесених до Червоної книги України 1208
У Вараському районі затримали браконьєрів, які вбивають лосів занесених до Червоної книги України

У ніч з 21 на 22 серпня в селі Озерці Вараського району затримали двох браконьєрів, які намагалися вполювати червонокнижних лосів.

Як пише Володимирець.Сity, про це розповів єгер Володимирецької УТМР Сергій Гаврилюк. Група з близько десяти чоловіків мала намір вполювати червонокнижних лосів.

Про це йому напередодні стало відомо з власних джерел, тож чоловік зібрав місцевих єгерів і працівників поліції, аби зупинити порушників. На місці події їм вдалося спіймати двох браконьєрів, всі інші – втекли.

«Організована група уже впродовж трьох років займається своєю діяльністю. Мають навчених собак і спеціальне обладнання для полювання на лосів, що внесені до Червоної книги. Раніше вони продавали впольовану дичину для ресторанів Києва, її ціна коливається від двох до трьох тисяч доларів, а зараз, наскільки мені відомо, – використовують для власних потреб», – розповідає єгер.

Тиждень тому мисливцям вдалося вбити такого лося, тож вони періодично вивозили м'ясо. Орієнтовна вага однієї туші — сто кілограмів.

Сергій Гаврилюк зазначає, що особисто знає організатора полювання. Наразі затримані перебувають у Вараському відділенні поліції. Слідство триває.

Читайте також: У селі на Зарічненщині горів житловий будинок

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024