стрічка

Єгерська бригада: як воюють в українських степах лісівники з Рівненщини

10 Серпня 2022, 10:40
Єгерська бригада 5258
Єгерська бригада

Частина колективу Рафалівського лісового господарства після 24 лютого пішла добровольцями на фронт. Це хлопці з державної лісової охорони, водії, механіки. Вміють і зброю в руках тримати, і в лісі у дощ чи в сніг вогнище розвести.

Головний сержант роти 68-ї окремої єгерської бригади Віктор Іщик «Профком» розповідає, що у його роті 99,9% бійців – лісівники, єгері, мисливці, спортсмени-туристи та стрільці з різних куточків країни: Волині, Львівщини, Івано-Франківщини, Закарпаття, Буковини.

Іщик
Іщик

«Вдома ми охороняли рідні ліси, «полювали» на браконьєрів, «чорних лісорубів», запобігали незаконним вирубкам, промислам. А тепер стали вправними мисливцями вже на російську нечисть. Успішно полюємо на окупантів та їхні танки, бронетранспортери, літаки, гвинтокрили», – розповідає Віктор.

А ще наші земляки стали вправними військовими пожежниками. Адже займань після обстрілів буває дуже багато. Тож борються в одній руці з автоматом, а в іншій – із пожежним рукавом.

«Чесно скажу, що спершу на фронті навіть нам, лісівникам, було трошки важкувато. Бо ми ж працюємо у лісі, а тут у зоні відповідальності переважно степ. Лише поодинокі посадки й «острівки» масивів. Але звикли. Займань після обстрілів буває дуже багато. Палають і ліси і лісопосадки. От ми й працюємо. Допомагаємо й мирному населенню», – додає.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024