стрічка

Коваль розповів, чи готові наші військові дати по зубах білорусам, якщо ті поткнуться на Рівненщину

20 Червня 2022, 15:18
Білоруський танк 1268
Білоруський танк

Українську та білоруську армії відрізняють дві речі – вмотивованість особового складу і бойовий досвід.

Про це у своєму тг-каналі 20 червня написав голова Рівненської ОВА Віталій Коваль, назвавши три причини, чому бажання білоруської армії пройти через Рівненщину – мегаскладна задача. 

По-перше: Збройні сили України, які посилено несуть бойове чергування на кордоні з Білоруссю, у тому числі й ТрО, як окремий вид сухопутних військ, а також добряче заведені лупити ворогів добровольчі формування територіальних громад (ДФТГ), усі вони – в бойовій готовності. Постійно йде злагодження, укріплення фортифікаційних споруд.

По-друге: рельєф територій, адже 40% Рівненщини – це ліси. І саме північні райони, які межують із білоруссю, – це непрохідні ліси,  а також болота. Крім того, маємо 170 річок. Це природні бар’єри для ворожої техніки. Мости над річками – це об’єкти, які можуть бути заблоковані у різний спосіб і рух ворога буде зупинено.

По-третє: місцеві люди, які забезпечують базові потреби армії та мають високий моральний дух.

«Тут в кожному домі є що взяти до рук, аби ні на метр не пропустити тих, хто має ворожі наміри щодо України. Той, хто прийме рішення йти в Україну через Рівненську область, здійснить фатальну помилку. Це буде рух в один кінець», – запевняє голова ОВА.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024