стрічка

У Вараському районі відбулося навчання соціальних менеджерів

16 Вересня 2021, 16:52
Соціальні менеджери громади 928
Соціальні менеджери громади

У приміщенні Вараської РДА 15 вересня відбулося навчання для соціальних менеджерів в рамках проєкту «Соціальне менеджерство в громадах Рівненщини». У навчанні взяли участь заступник голови РДА Наталія Ковальчук, представники управління соціального захисту населення райдержадміністрації, територіальних громад та соціальні працівники громад, які виконують обов’язки соціального супроводу ветеранів АТО/ООС.

Про це повідомляють у Вараській РДА.

Наталія Ковальчук у вступному слові розповіла про важливість роботи соціальних менеджерів в територіальних громадах, необхідності проведення навчань для здобуття  знань, потрібних для  ефективного виконання суспільно-важливих функцій –  допомоги ветеранам. Адже основним завданням соціальних менеджерів є робота з ветеранами АТО/ООС, тісна комунікація, щоб кожен ветеран-житель громади чітко знав, до кого звернутися в разі потреби.

Директор КЗ «Ветеранський простір» Рівненської обласної ради Ольга Яковлєва розповіла про завдання та особливості роботи соціальних менеджерів, детально охарактеризувала всі складові обов’язків та прав соціальних менеджерів, супроводжуючи свій виступ практичними ситуаціями та прикладами з власного багаторічного досвіду роботи.

Практичними знаннями з присутніми також поділився фахівець з соціальної роботи І категорії комунального закладу «Ветеранський простір» Рівненської обласної ради Микола Юрах, розповівши про різні ситуації, що виникають під час соціальної роботи з ветеранами та шляхи виходу з таких нестандартних ситуацій.

Учасники навчання у формі практичних занять в групах вирішували запропоновані ситуаційні завдання та обговорили проблемні питання, що виникають під час роботи з ветеранами, поділилися досвідом та окреслили подальші напрямки роботи.

На завершення Ольга Яковлєва подякувала всім за участь в навчанні та зазначила, що це було перше навчання з запланованого циклу, метою якого є удосконалення  та набуття практичних знань та навиків соціальних менеджерів для ефективної роботи з ветеранами.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024