стрічка

Для вчителів Рівненщини придбають більше двох тисяч ноутбуків

22 Липня 2021, 12:43
Техніка для роботи 690
Техніка для роботи

На Рівненщині триває цифровізація освіти. Так, для вчителів області за кошти державної субвенції закуплять понад дві тисячі ноутбуків. 

Завдяки цьому педагоги зможуть зробити процес навчання більш сучасним і доступним. Про це інформують в пресслужбі Рівненської облдержадміністрації.

Загалом для цих цілей нашій області з держбюджету виділили  трохи понад 39 мільйонів гривень, прокоментував начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський. 

«Використання цієї субвенції здійснюється на засадах співфінансування коштом коштів місцевих бюджетів», — пояснив Петро Коржевський. —  Територіальні громади області проаналізували потреби та подали заявки на придбання ноутбуків для організації дистанційного навчання, а також гарантійні листи щодо співфінансування». 

Річ у тім, що за останній рік, у зв’язку з пандемією, освітній процес суттєво змінився. Уроки з класів перемістилися  в онлайн-режим. Однак, на жаль, не у всіх вчителів була технічна можливість навчати дітей таким чином. 

«Власне, завдяки  ініціативі з диджиталізації освіти  ситуацію вдасться змінити на краще», — підсумувала заступниця голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Іванна Смачило. —  Вимоги до техніки, яку закуповуватимуть для освітян, прописані в наказі МОН, тож ноутбуки будуть хорошої якості».

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024