стрічка

Вараські школярі змагатимуться за звання кращих винахідників і раціоналізаторів

07 Травня 2021, 15:50
1150

Упродовж березня-квітня проходив обласний відбірковий етап Всеукраїнського заочного конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму серед дітей 12-15 років.

Участь у конкурсі взяли і представники від закладів освіти Вараської міської територіальної громади– інформують на сайті мерії.

Після оголошення результатів стало відомо, що учні Вараського ліцею №1 та Вараської гімназії вибороли почесні призові місця.

Зокрема, у номінації «Екологічно безпечні технології та прикладна екологія» І місце посів учень Вараського ліцею №1 Віктор Килюх за дослідницьку роботу «Екологічна батарейка».

Перше місце у номінації «Психологія» учениця Вараської гімназії виборола Аполлінарія Пашко за дослідницьку роботу «Мнемотехніка як засіб ефективного запам’ятовування інформації особами з порушеннями інтелектуального розвитку».

Дослідницьку роботу «Теплий будинок» учнів Вараського ліцею №1 Романа Васерука та Іллі Фесюка відзначили другим місцем у номінації «Інженерні науки», а робота «Захист саду і городу» учениці Вараської гімназії Ірини Кондратюк здобула третє місце у номінації «Сільськогосподарське дослідництво та винахідництво».

Фінальний етап конкурсу відбудеться із 25 до 28 травня 2021 року у місті Києві. Участь у ньому візьмуть учні, котрі посіли перші та другі призові місця на обласних етапах.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024