стрічка

Церковні дзвони у селах Вараської громади сповіщатимуть про пожежі

16 Квітня 2021, 09:30
671

Протипожежні заходи впроваджуватимуть у сільських територіях.

Питання заходів щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільськогосподарських угідь у літній період розглядали 15 квітня на позачерговому засіданні члени комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вараської міської територіальної громади, – повідомляють на сайті мерії.

Державним лісовим господарствам (Рафалівському та Володимирецькому), Вараському міському сектору ГУ ДСНС України у Рівненській області доручили проаналізувати пожежі попередніх років у природних екосистемах і вжити відповідних організаційних протипожежних заходів.

Також у населених пунктах, які розміщені в межах лісових зон, необхідно створити запаси води для пожежогасіння та облаштувати сигнальні звукові пристрої для оповіщення населення, влаштувати захисні протипожежні смуги, прибирання у літній період сухої рослинності та вітролому.

Окреме доручення одержали старости населених пунктів сільських територій.

«Хоча іще не літо, але питання вже є актуальним: зараз маємо проблему із підпалюванням трави - цього тижня довелося гасити територію біля села Березина. Під час комісії ми ухвалили декілька важливих рішень: про забезпечення пожежних команд, про облаштування водойм. Старостам і відповідним відділам виконкому доручено перевірити стан ставків, каналів, водонапірних веж, наявність кранів для поповнення запасів пожежних машин, наявність їх доступу до водойм. Повинна бути система оповіщення населення, відповідні знаки  для цього можна, наприклад, використовувати церковні дзвони. Мають відбутися певні навчання. Загалом це має бути постійна системна робота щодо пожежної безпеки, адже уже цьогоріч у нашій громаді було декілька пожеж, коли горіли хати чи хліви», – наголошує міський голова Олександр Мензул.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024