стрічка

Жителям Вараша нагадують про необхідність повірки лічильників води

06 Березня 2021, 09:23
5734 Джерело: https://www.google.com/

Варашанам нагадують, що повірка комунальних лічильників платна і не входить у тариф.

Про це йдеться у зверненні директора КМКП  Юрія Трачука на сайті міськради.

«У статті 17 Закону «Про метрологію та метрологічну діяльність» йдеться: «…регульовані засоби вимірювальної техніки, що перебувають у експлуатації підлягають періодичній повірці та повірці після ремонту, відповідно до затверджених міжповірочних інтервалів (чотири роки) для лічильників води».

Слід зазначити, що в іншому випадку неповірені лічильники вважатимуться знятими з абонентського обліку. Це, своєю чергою, призведе до нарахування оплати за т.з. «нормами споживання» (така система нарахування, зазвичай, більш фінансово витратна для споживача).

Наразі, для індивідуальних споживачів, повірка лічильників може проводитися без їхнього демонтажу. Така інновація дозволяє суттєво економити час (на неодноразові візити майстра), є більш доцільною з точки зору запобігання поширенню СOVID-19 та попереджує усі незручності, пов’язані із відключенням води і/чи тепла.

Наголошуємо: послуга повірки лічильників не включена до чинних тарифів (хоча, дехто, помилково, вважає саме так). Ця послуга платна і надається ліцензованими суб’єктами господарювання. Однак, саме Ви вправі визначити виконавця послуги з повірки лічильника», – йдеться у зверненні.

 Контактні дані осіб з питань повірки приладів обліку (квартирних):

  • з процедурою їх демонтажу: тел. 067 688 13 29 Отрода Сергій Григорович – майстер абонентської служби КМКП;
  • без демонтажу лічильників (на місці їх встановлення): тел.096219 46 90, тел.096 451 90 96 ТОВ «МЕТРТЕХСЕРВІС» (ліцензований оператор у Вараші).
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024