стрічка

У Вараші відбулася рада з культури безпеки РАЕС

17 Серпня 2020, 09:45
РАЕС 2069 Джерело: Інтернет
РАЕС

Формування, підтримання і розвиток культури безпеки – фундаментальна основа безпечної роботи енергоблоків Рівненської АЕС.

На електростанції відбулось 21-е засідання Ради з культури безпеки, під час якого проаналізовано виконання попереднього рішення, стан поточного рівня експлуатаційної безпеки за І півріччя та визначено подальші стратегії розвитку культури безпеки на підприємстві. Про це інформує прес-служба РАЕС.

Перше у поточному році засідання Ради очолив її голова - генеральний директор РАЕС Павло Павлишин. Дотримуючись вимог карантинних заходів, керівники підрозділів підприємства брали участь у заході в селекторному режимі.

Рада з культури безпеки РАЕС
Рада з культури безпеки РАЕС

Заступник головного інженера РАЕС з ядерної та радіаційної безпеки Дмитрій Галкін у своїй презентації представив аналіз 152-х показників поточного рівня експлуатаційної безпеки: 35 - для кожного конкретного енергоблоку та 12 – загально станційних.

У травні 2019 року введена дію Програма конкретних дій, спрямованих на становлення і розвиток культури безпеки на 2019-2020 рр.. (ПКД). У І півріччі поточного року виконано 17 заходів Програми, решта – 18 знаходяться в стадії реалізації або не настав термін виконання. Всі 98 заходів попередньої ПКД 2018-2019 рр.. виконані у повному обсязі. Розповів Дмитрій Галкін.

Начальник служби надійності, ресурсу та продовження експлуатації РАЕС Сергій Гордієнко представив стан розслідування малозначущих подій на підприємстві (МЗП), аналіз програмного забезпечення «Обходи та огляди» на наявність невідповідностей, що підлягають обліку в програмі КУДО («Комплекс обліку дефектів обладнання»), а також надав пропозиції для покращення системи обходів та обліку. Фахівець наголосив на тому, що РАЕС зобов’язується проводити розслідування МЗП відповідно до критеріїв ВАО АЕС і чітко їх дотримуватись.

РАЕС
РАЕС

Окрім того, на засіданні обговорювали результати анкетування за опитувальником МАГАТЕ щодо оцінки показників культури безпеки у 2020 році, участь у якому взяли працівники електростанції – в т.ч. керівники вищої та інших ланок управління. За словами начальника відділу розвитку персоналу РАЕС Галини Синиці, усі характеристики та ознаки культури безпеки на Рівненській АЕС відповідають рівню «добре» або «відмінно», але є частина показників, що хоч і несуттєво, але знизилися в порівнянні з попереднім опитуванням у 2018 р.

Підсумовуючи доповіді учасників Ради та статистичні дані, генеральний директор РАЕС Павло Павлишин відзначив, що в цілому тенденція розвитку культури безпеки на підприємстві – стабільна, але є області над якими потрібно серйозно працювати. 

За перше півріччя на підприємстві сталося чотири порушення, три з них - на енергоблоці №3, тому вирішено проаналізувати події за останні 3 роки, що сталися на цьому енергоблоці та розробити пропозиції для усунення усіх негативних факторів для його подальшої безпечної роботи. Також на окремій робочій нараді будуть розглянуті причини зниження якості та кількості розслідувань МЗП та якість обходів з наданням пропозицій для усунення недоліків, адже в атомній енергетиці важливо враховувати усі деталі та дрібні недоліки. Безпека електростанції не повинна страждати від обмежень, які довелося ввести через пандемію коронавірусної хвороби. Продовжимо навчання за темами лідерства та політики відкритості. Зауважив Павло Павлишин. 

Керівники-лідери задають правильний напрям роботи, забезпечують ефективну колективну діяльність, а налагоджена комунікація між працівником і керівником – це запорука якісної, безперебійної й безпечної роботи електростанції.

Читайте також: У Варшаві сквер назвуть іменем генерала армії Української Народної Республіки

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024