стрічка

Світ не без добрих людей: сироті з Млинка небайдужі селяни купили велосипеда

25 Серпня 2020, 21:02
4153

Кілька тижнів тому, саме у розпал жнив, Viber-спільноти населених пунктів Борівської сільради облетіло повідомлення маленького жителя с.Млинок Владислава Поляка з проханням повернути йому велосипеда, якого він випадково забув на городі. Хлопчина запевняв, що коли згадав про згубу, то там, де лишив, її не відшукав. Він навіть вказав конкретне місце, де забув свого двоколісного товариша.

Протягом тривалого часу школяр (восени хлопчик піде до шостого класу) благав повернути йому поцуплений велосипед, але совість у злодія так і не прокинулась. Врешті небайдужі жителі сільради за ініціативи Юлії Ошурко з с. Борове вирішили зібрати кошти та придбати сироті інший велосипед. До слова, мати хлопчика померла у 2015 році, залишивши сиротами чотирьох дітей.

Оперативно в одному з магазинів Борового з дозволу його власниці Оксани Мельник було встановлено скриньку для збору коштів на велосипед для Владислава. Буквально за тиждень вдалося зібрати 3 450 гривень. Обрати та придбати двоколісний транспорт для хлопчика доручили місцевому підприємцю Валерію Ошуркові.

До слова, кілька років тому батько Владислава одружився вдруге. Нова мати хлопчика, коли дізналася про ініціативу громади, звернулась з проханням віддати зібрані кошти комусь іншому. «У Владика є мама і тато. Я люблю його, як рідну дитину», - наголошувала вона та запевняла, що вони самі з чоловіком куплять дитині велосипеда. Проте небайдужі селяни від свого наміру не відступили.

«Дуже хотілося показати хлопчикові, що на світі є не лише погані люди, які можуть щось відібрати в нього, а є ще й хороші, які можуть йому щось подарувати. Я дуже рада, що нам вдалося так швидко і злагоджено все зробити», - зізналась Юлія Ошурко

Розчулений хлопчик щиро подякував всім небайдужим.

«Дякую вам за те, що ви мені подарували велосипед. Я дуже радий, він мені дуже подобається і класно на ньому їздити. Ще раз дякую всім, хто мені співчуває і не є байдужим. З повагою Владислав», - написав він у тій же Viber-спільноті.

Натомість учасники спільноти побажали йому завжди бути здоровим, розумним, добрим і щасливим.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39